Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Prata

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
prata

Prata se pogosto znajde na velikonočnem jedilniku. Poleg tega gre za odličen recept, v katerem lahko uporabimo star oziroma suh kruh.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Prata

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Suh kruh narežemo na kocke. Nato te kocke prelijetemo s smetano, rahlo posolite in premešate. Pustite, da se kruh namoči. To traja približno pol ure ali eno uro, lahko pa kruh pustite stati tudi čez noč. Namočenemu kruhu nato dodamo na kocke narezano kuhano vratovino, praženo čebulo (če boste uporabili svežo, drugače dodamo mleto suho začimbo) in ostale začimbe, ki so navedene pri sestavinah (česen, majaron, zelenjavna osnova, poper).

2. Korak

V ločeni posodi razžvrkljamo jajca in z njimi prelijemo maso. Jajcom lahko dodate tudi sol, vendar previdno; ne pozabite da sta slana tako že meso kot tudi kruh. Dobro a previdno premešamo in spet pustimo počivat približn pol ure, da se zadeva prepoji. Narejeno maso lahko damo v mrežico, ki jo dobimo pri mesarju, ali pa v navaden pravokotni pekač. Postavimo v že prej ogreto pečico (180-200 stopinj Celzija) za eno uro.

*Pa dober tek!* Recept je prispevala Monika.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
7,92 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno