1
Suh kruh narežemo na kocke. Nato te kocke prelijetemo s smetano, rahlo
posolite in premešate. Pustite, da se kruh namoči. To traja približno pol
ure ali eno uro, lahko pa kruh pustite stati tudi čez noč. Namočenemu kruhu nato dodamo na kocke narezano kuhano vratovino,
praženo čebulo (če boste uporabili svežo, drugače dodamo mleto suho
začimbo) in ostale začimbe, ki so navedene pri sestavinah (česen, majaron,
zelenjavna osnova, poper).
2
V ločeni posodi razžvrkljamo jajca in z njimi prelijemo maso. Jajcom
lahko dodate tudi sol, vendar previdno; ne pozabite da sta slana tako že
meso kot tudi kruh. Dobro a previdno premešamo in spet pustimo počivat približn pol ure,
da se zadeva prepoji. Narejeno maso lahko damo v mrežico, ki jo dobimo pri mesarju, ali pa v
navaden pravokotni pekač. Postavimo v že prej ogreto pečico (180-200
stopinj Celzija) za eno uro.*Pa dober tek!* Recept je prispevala Monika.