Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polpeti iz prosene kaše

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 22
polpeti iz prosene kase

Ali kdaj uporabite proseno kašo za pripravo kosila? Veliko ljudi jo uporabi za pripravo lahke večerje ali za pripravo sladic. Pri kosilu pa se znajde manjkrat. No, ko boste odkrili ta recept, se bo prosena kaša na vaših krožnikih znašla večkrat. Polpeti iz prosene kaše so namreč odlični.


Polpete iz prosene kaše lahko postrežete samostojno, s skledo sezonske solate. Lahko pa jih ponudite kot prilogo in mogoče v ta namen odstranite šink iz recepta. Če boste polpete iz prosene kaše postregli samostojno, bo količina zadostovala za 4- 5 oseb. Če bodo na voljo kot priloga, se bo najedlo več jedcev.


Saj vem da veš: 

Iz naštetih sestavin boste dobili nekako 13 polpet, premera 8 centimetrov.

Zelenjavna osnova ima že dodano sol, zato zmerno pri dodatnem soljenju.  


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • posodo za kuhanje kaše
  • ponev
  • štedilnik
  • desko
  • nož
  • kuhalnico
  • 250 g prosene kaše
  • 1-2 čajni žlički zelenjavne osnove
  • 600 ml vode
  • olje za ponev
  • 1 rdeča paprika
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici koruze
  • 3 jajca
  • 100 g skute
  • 100 g šink-a
  • 30 g ribanega parmezana
  • mleti poper
  • majaron
  • drobnjak
  • peteršilj
  • sol po potrebi
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno