Vsi poznamo klasične, polnjene paprike, ki s svojim božanskim okusom prepričajo skoraj vsakogar. Pa ste poskusili polnjene paprike kdaj narediti tudi drugače? Mogoče za tiste, ki jim meso ne gre ravno gladko po grlu? Tako je - paprike polnjene z zelenjavo.
Lahko jih naredite klasično v identični paradižnikovi omaki, ali pa jih pripravite v pečici. Sliši se zanimivo, kajne? Mi smo jih za vas danes pripravili v pečici, za zaprisežene mesojedce pa zraven postregli haše omako, oziroma omako iz mletega mesa.
Dobro je vedeti:
Polnjene paprike z zelenjavo so popoln brezmesni obrok, ob katerem lahko postrežete le skledo priljubljene solate. Lahko pa zraven pripravite tudi mesno omako, da bodo zadovoljni tudi mesojedci. Omaka iz mletega mesa, se je v našem primeru zelo dobro obnesla.
Polnjene paprike z zelenjavo pa so enako dobre tako tople kot hladne. Lahko jih pripravite tudi kot lahko večerjo.
Če vam ostane kaj nadeva, ga shranite za zajtrk, vanj vmešajte še kakšno jajce in si pripravite omleto.
Recept je pripravila Monika.
Pa dober tek! :)