Začini svoj nakup! 🌶️ Uporabi kodo TENOFF in prihrani 10% pri črnem popru v prahu.

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Polenta: popečene kocke s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21
polenta: popecene kocke s paradiznikovimi kosmici in suhimi olivami

Polenta je tradicionalna jed, ki jo poznamo skoraj vsi. Pri njeni pripravi se lahko malo poigramo in iz nje na hitro pripravimo nadvse okusno prilogo.

Tokrat objavljamo recept za okusno popečeno polento s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami. Če katere od "glavnih" sestavin ne maramo, jih lahko enostavno izpustimo ali pa zamenjamo s tistimi, ki so nam bolj ljube.



Pa dober tek!    
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Polenta: popečene kocke s paradižnikovimi kosmiči in suhimi olivami

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • 1 lonček instant polente oziroma koruznega zdroba
  • 1 lonček mleka
  • 2 lončka vode
  • sol
  • poper
  • origano
  • rožmarin
  • timijan
  • srednje velika čebula
  • dva stroka česna
  • paradižnik v kosmičih
  • posušene olive
  • sir
  • sladka smetana
  • jajce (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak Polento se navadno pripravlja v razmerju 1:3 (merica instant polente in tri merice vode). Tokrat je recept malo drugačen, saj smo polento naredili v razmerju 1:2:1 – merica polente, 2 merici vode in merica mleka.
2. Korak V lonec vlijemo vodo in mleko, dodamo ščepec soli in zavremo.
3. Korak V krop počasi dodajamo koruzni zdrob.
4. Korak Na majhnem ognju – ki mora biti še vedno dovolj močan, da zmes rahlo brbota – polento mešamo, dokler ne dobimo goste, mehke in kremaste zmesi. Zares je pomembno, da polento ves čas mešamo.
5. Korak Vmes na olju popražimo nasekljano čebulo.
6. Korak Tik pred koncem v polento vsujemo še paradižnikove kosmiče, suhe olive in začimbe: origano, timijan, rožmarin in poper.
7. Korak Dodamo še popraženo čebulo in česen.
8. Korak

Dobro premešamo, da se sestavine razporedijo.

9. Korak Z oljem namastimo malo večji in višji pekač ter vanj presujemo polento.
10. Korak Z lopatko zmes enakomerno razporedimo po pekaču.
11. Korak Polento ohladimo (jo za kratek čas postavimo nekam na hladno ali pa jo pripravimo že zjutraj/večer prej). Tako se bo polenta še bolj zgostila.
12. Korak Ogrejemo pečico (180°C/200°C).
13. Korak Zmešamo sir, sladko smetano, po želji pa lahko dodamo še jajce.
14. Korak Zmes prelijemo čez ohlajeno polento in za približno 15 minut postavimo v pečico.
15. Korak Ko se polenta zapeče, jo vzamemo iz pečice, prevrnemo na desko za rezanje ter narežemo na palčke ali kocke.
16. Korak Serviramo s poljubno prilogo – tokrat so bili na meniju zrezki v omaki. 
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno