Imate radi piščanca?
Imate radi pečenega piščanca iz pečice?
Imate radi pečenega piščanca iz pečice, ravno prav slanega, brez dodane maščobe, ki je kljub temu sočen in okusen?
Potem ste na pravem naslovu! Piščanec, pečen v solnem oklepu, je kot naročen za vas.
Če ste navajeni, da piščanca pred pečenjem operete, morate paziti, da ga s papirnatimi brisačami popolnoma osušite, saj se drugače solni oklep topi. Nekateri kuharji mesa več ne operejo, saj naj bi potencialne bakterije, ki bi se lahko zadrževale na mesu, ob visoki temperaturi ravno tako uničili.
Vaš piščanec za peko ni potreboval nič dodane maščobe in ni ga bilo treba polivati, saj so zaradi solnega oklepa svoje delo opravili naravni sokovi. Meso je sočno, okusno in ravno prav slano.
Ob peki celega piščanca naj vam pomaga podatek, da je na vsak kilogram piščanca potrebna ena ura peke. Torej 2 kg piščanec se peče 2 uri, 3 kg - tri ure... Ob tako velikih količinah mesa se ljudje včasih ne odločijo zanj, a pomislite takole: skuhate danes, višek shranite v hladilnik in zamrzovalnik in za kosilo bo poskrbljeno še nekaj dni!
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)