Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščanec v kremni omaki z limono in timijanom

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
piscanec v kremni omaki z limono in timijanom

Za piščanca v kremnni omaki z limono in timijanom običajno uporabimo piščančjia prsa brez kosti in kože, vendar bodo piščančja bedra naredila prav tako okusno jed. Priporočamo, da uporabite piščančja bedra brez kosti, enostavno le zaradi tega, ker jih je lažje jesti. Piščančja bedra v omaki s kostmi se sicer ne slišijo kot najboljša ideja, gre za pripravo lahko uporabite tudi tista s kostmi.


Sama priprava bo odvisna od tega, kakšne debeline bo meso, a vsa ostala navodila ostanejo enaka.


Da pa bo piščančje meso dobro začinjeno, bo poskrbela mešanica začimb Tastes like chicken. Mešanica začimb za perutnino je namenjena predvsem začinjanju belega mesa. Ima izrazit in močan okus, ki se ga meso tekom priprave dobro navzame. 

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščanec v kremni omaki z limono in timijanom

  • Čas priprave: 40 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 4 piščančja prsa brez kosti
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke mletega črnega popra
  • 1 žlica olivnega olja
  • 360 ml jušnje piščančje osnove
  • 60 ml limoninega soka
  • 1 žlica naribane limonine lupinice
  • 240 g na koščke narezane čebule
  • 2 stroka česna
  • 2,5 čajne žličke svežega timijana
  • 80 ml smetane za kuhanje
  • 45 g na kocke narezanega neslanega masla sobne temperature
  • BAM mešanica začimb za perutnino

Navodila za uporabo:

1. Korak

Obe strani vsakega kosa piščančjih prsi rahlo potresemo s soljo, poprom in BAM mešanico začimb za perutnino. V veliki ponvi, odporni na pečico, segrejemo olje na srednje močnem ognju. Dodamo piščančje meso in kuhamo med 7 do 8 minut, pri tem pa meso enkrat obrnemo. Želimo, da je piščanec zunaj lepo zapečen, v sredini pa še ne pečen do konca, ker se bo dokončno spekel v pečici. Piščanca položimo na krožnik in tesno pokrijemo s folijo.

2. Korak

Pečico segrejemo na 190°C. V ponev, v kateri se je pekel piščanec, dodamo juho, limonin sok, limonino lupinico, čebulo, česen in timijan. Vse sestavine kuhamo in mešamo, da z dna postrgamo zapečene koščke piščanca. Ko sestavine zavrejo, jih brez pokrovalke pustimo vreti 10 minut ali dokler se tekočina ne zreducira na približno 120 ml. Zdaj vmešamo še smetano in maslo. Pustimo vreti, občasno premešamo. Vre naj vsaj 3 do 4 minute.

3. Korak

V omako dodamo piščanca in ponev prestavimo v segreto pečico. Pečemo, dokler piščanec ne bo popolnoma pečen, približno 10 minut. Piščanca postrežemo z omako.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno