Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Piščančja bederca s krompirjem in sladko-pekoča omaka

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 25
piscancja bederca s krompirjem in sladko-pekoca omaka

Piščančja bederca s krompirjem in sladko-pekočo omako - recept za 2 osebi.




Meso in krompir zložite na krožnik, omako pa prelijte v primerno skodelico. Krompir mora biti pečen in s hrustljavo skorjico na vrhu, meso pa sočno in mehko.



Pa dober tek!



Pečene dobrote Idejo za slasten zapečen krompirček in piščančja bederca nam je poslal Tomaž P.
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Piščančja bederca s krompirjem in sladko-pekoča omaka

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 25

Sestavine:

  • 4 piščančja bederca
  • 2 večja in debelejša krompirja
  • 1 sladek krompir
  • 2 korenji
  • 1 paprika
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • začimbe po želji (jaz sem uporabil rožmarin, sol, poper, papriko, origano)
  • olivno olje
  • skodelica
  • 2 žlički vode
  • 1/3 skodelice belega kisa (lahko uporabimo tudi rižev kis)
  • 2/3 skodelice rjavega sladkorja (v primeru, da ga nimamo, lahko uporabimo tudi beli sladkor)
  • 2 žlički koruznega škroba (poznan pod imenom Gustin)
  • 1 srednje velik čili/feferon (odvisno kako pikantno omako želimo)
  • 3 stroki česna
  • sol

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pripravimo pekač primerne velikosti in ga premažemo z olivnim oljem.

2. Korak V pekač zložimo bederca in na debelejše rezine (tako krompirček lažje pomakamo v sladko-pekočo omako) narezan navaden in sladek krompir.
3. Korak Zraven naložimo še na kose narezano korenje, čebulo ter česen, ki ga pustimo kar v luščini (tako se česen skuha in ne pusti grenkega priokusa).
4. Korak Dodamo začimbe in olivno olj. Vse skupaj premešamo, da se dobro prepoji.
5. Korak Pladenj pokrijemo z alu folijo in potisnemo v že prej ogreto pečico na 220 stopinj. Folijo bomo kasneje odstranili, da se bo hrana še zapekla in dobila hrustljavo skorjico.
6. Korak Pečemo po občutku, saj vsaka pečica deluje malo drugače. Jaz sem pekel 30 minut z alufolijo, nato dodal papriko in pokrito pekel še 10 minut. Nato sem odstranil alufolijo in odkrito pekel še 15 minut, da se hrana lepo zapeče.
7. Korak Med tem ko čakate, da se hrana zapeče imate ravno prav časa, da pripravite še omako. :)
1. Korak

Pripravite si majhen lonček. Vanj vlijte 2 žlički vode, dodajte koruzni škrob in mešajte toliko časa, dokler se ne raztopi.

2. Korak V posodi segrejte vodo, dodajte kis ter vmešajte sladkor in sol.
3. Korak Natančnost tukaj ni tako zelo pomembna, vendar jaz najprej dodam nasekljan čili, malo mešam in šele nato dodam nasekljan česen.
4. Korak Vse skupaj tako počasi na zmernem ognju mešamo približno 5 minut.
5. Korak Ko je vse premešano, dodamo mešanico vode in škroba (to povzroči, da se omaka zelo zgosti). Neprestano mešamo nekaj minut in ko se omaka zgosti, je pripravljena na serviranje.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno