Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen zorjen goveji kotlet z gorčično omako s kaprami

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18
pecen zorjen goveji kotlet z gorcicno omako s kaprami

Zorjena govedina je v zadnjem času vedno bolj popularna, zato vam danes predstavljamo recept za pripravo pečenega zorjenega govejega kotleta na žaru z gorčično omako s kaprami. 

*za 4 osebe






Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen zorjen goveji kotlet z gorčično omako s kaprami

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 18

Sestavine:

  • plastično posodo s pokrovom
  • čajno žličko
  • žlico
  • kuhalnico
  • kozico
  • žar ali žar ponev
  • krožnik
  • nož
  • desko
  • 500 g zorjenega govejega kotleta brez kosti
  • 1/4 čajne žličke mletega popra
  • 1/4 čajne žličke suhega rožmarina
  • 1 - 2 žlički vloženih kaper
  • 2 - 3 žličke gorčičnih semen
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • sol po okusu
  • kruh
  • listi bazilike

Navodila za uporabo:

1. Korak Zorjen goveji kotlet narežemo na štiri enake kose in jih damo v plastično posodo, kjer jih dobro začinimo s poprom in suhim rožmarinom ter jih na koncu polijemo z olivnim oljem. Nato posodo z mesom dobro zapremo in damo v hladilnik za vsaj tri do štiri ure.
2. Korak Vsaj dve uri pred pečenjem damo meso na sobno temperaturo in medtem pripravimo omako.
3. Korak V kozico nalijemo smetano za kuhanje, ki ji dodamo dve do tri žličke gorčičnih semen in počakamo, da le ta zavre. Če je omaka preveč gosta, jo razredčimo z malo vode.
4. Korak Omako začinimo s soljo in poprom ter pustimo vreti nekje dve do tri minute. Na koncu dodamo omaki še žličko do dve vloženih koper.
5. Korak Žar ploščo ali žar ponev dobro segrejemo in na vročo damo peči meso. Meso pečemo nekje od 5 do 7 minut, da dosežemo medium pečeno meso, ki najbolj poudari okus zorjenega mesa.
6. Korak Medtem ko se meso peče, zraven popečemo še kruhke.
7. Korak Ko je meso pečeno ga serviramo skupaj z omako in popečenim kruhkom, zraven pa lahko tudi postrežemo nekaj listkov bazilike, ki bo sami jedi dala svežino.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno