Pečen piščanec z zelenjavo je jed hitre in enostavne priprave. Pečen piščanec z zelenjavo se pripravi kar v eni posodi, rezultat pa bo okusno začinjen piščanec na zelenjavni posteljici.
Hitro in enostavno pripravljen obrok se odlično prileže kot hitra večerja med tednom, a je hkrati dovolj elegantna jed za večerjo tudi ob koncu tedna.
Pečen piščanec z zelenjavo hitro postane tvoja priljubljena jed, ker:
zahteva minimalno pripravo
za pripravo potrebujemo samo eno posodo
sestavine recepta so zelo preproste.
Za pripravo pečenega piščanca z zelenjavo bomo uporabili:
- Piščanca, seveda. Uporabiš lahko piščančja stegna in/ali prsi.
- Krompir. Izberi svojo najljubšo sorto. Sezonsko sorto kot je ‘kiflčar’, lahko le opereš in spečeš z olupki.
- Čebula. Uporabi rdečo ali navadno. Katerakoli od teh bo v redu.
- Paradižnik. Srednje velike paradižnike nareži na četrtine ali uporabi češnjeve paradižnike.
- Česen. Uporabi ga le toliko kot želiš. Lahko ga tudi izpustiš.
- Poper.
Uporaba rdeče paprike se dobro obnese, da dobite nekaj pečene sladkosti. Tudi oranžna ali rumena bo zadostovala.
- Olive. Primerna je katerakoli vrsta oliv. Ta sestavina je popolnoma neobvezna.
- Olivno olje. Namesto tega bodo v redu tudi druga olja, kot so avokadovo, sončnično, žafranikovo ali repično olje.
- Balzamični kis. Dodal bo neverjetno globok okus. Če nimaš balzamičnega kisa, bo v redu tudi rdeči vinski kis.
- Dimljena paprika. To je skrivno orožje v kuhinji.
- Bazilika. Najboljša bo sveža bazilika.
- BAM mešanico začimb za petrutnino.