Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pečen piščanec z zelenjavo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13
pecen piscanec z zelenjavo je jed hitre in enostavne priprave pecen piscanec z zelenjavo se pripravi kar v eni posodi rezultat pa bo okusno zacinjen piscanec na zelenjavni posteljici

Pečen piščanec z zelenjavo je jed hitre in enostavne priprave. Pečen piščanec z zelenjavo se pripravi kar v eni posodi, rezultat pa bo okusno začinjen piščanec na zelenjavni posteljici. Hitro in enostavno pripravljen obrok se odlično prileže kot hitra večerja med tednom, a je hkrati dovolj elegantna jed za večerjo tudi ob koncu tedna.


Pečen piščanec z zelenjavo
hitro postane tvoja priljubljena jed, ker: zahteva minimalno pripravo za pripravo potrebujemo samo eno posodo sestavine recepta so zelo preproste.


Za pripravo pečenega piščanca z zelenjavo bomo uporabili:

  • Piščanca, seveda. Uporabiš lahko piščančja stegna in/ali prsi.
  • Krompir. Izberi svojo najljubšo sorto. Sezonsko sorto kot je ‘kiflčar’, lahko le opereš in spečeš z olupki.
  • Čebula. Uporabi rdečo ali navadno. Katerakoli od teh bo v redu.
  • Paradižnik. Srednje velike paradižnike nareži na četrtine ali uporabi češnjeve paradižnike.
  • Česen. Uporabi ga le toliko kot želiš. Lahko ga tudi izpustiš.
  • Poper. Uporaba rdeče paprike se dobro obnese, da dobite nekaj pečene sladkosti. Tudi oranžna ali rumena bo zadostovala.
  • Olive. Primerna je katerakoli vrsta oliv. Ta sestavina je popolnoma neobvezna.
  • Olivno olje. Namesto tega bodo v redu tudi druga olja, kot so avokadovo, sončnično, žafranikovo ali repično olje.
  • Balzamični kis. Dodal bo neverjetno globok okus. Če nimaš balzamičnega kisa, bo v redu tudi rdeči vinski kis.
  • Dimljena paprika. To je skrivno orožje v kuhinji.
  • Bazilika. Najboljša bo sveža bazilika.
  • BAM mešanico začimb za petrutnino. 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pečen piščanec z zelenjavo

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • 900 gramov piščančjih prsi, stegen ali krač
  • 4 srednje velike krompirje
  • 1 velika čebula, narezana na kolesca
  • 300 gramov češnjevih ali navadnih paradižnikov, narezanih na četrtine
  • 6 strokov mletega česna
  • 1 rdeča paprika, grobo sesekljana
  • 1 skodelica oliv (neobvezno)
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 čajna žlička prekajene paprike
  • sol in poper po okusu
  • 3 sesekljane liste bazilike
  • BAM mešanico za perutnino (po okusu)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico segrej na 200°C.

2. Korak

Zmešaj sestavine: v veliko skledo dodaj krompir, čebulo, paradižnik, papriko in olive, v drugo skledo pa piščanca. Čez zelenjavo dodaj polovico česna, olja, kisa, soli, popra in paprike, drugo polovico teh sestavin pa k piščancu. V tem koraku dodaj tudi BAM mešanico za perutnino. Vse dobro premešaj.

3. Korak

Zelenjavo stresi v velik pekač. Piščanca razporedi po zelenjavi. Peci eno uro ali dokler piščanec ni pečen in krompir ni mehak.

4. Korak

Po piščancu in zelenjavi potresi svežo baziliko. Postrezi in nekaj soka iz pekača.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno