Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Panna cotta s kavo

 • (1)
 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5
panna cotta s kavo

Kava, ki te ljubim ... Skoraj vsi obožujemo kavo. V takšni ali drugačni obliki. Turško, ledeno, capucinno ... Že sama aroma te opojne pijače nas popelje v druge dimenzije. Ker nam napovedujejo indijansko poletje in se nam še ni treba preveč greti s toplimi napitki si še lahko privoščimo tudi hladno osvežilno sladico, v kateri se bohoti kava. Saj poznate Panna Cotto? Strjenko iz sladke smetane ... Mi jo bomo obogatili s kavo. Vas zanima kako? No, pa začnimo.

Za dodatek kave pa bo poskrbela BAM Arabska kavna mešanica. Arabska kavna mešanica začimb je odlična izbira za popestritev toplih napitkov in slaščic. Izvrstno se poda v kavne napitke (kava z mlekom, turška kava, kapučino…) in vročo čokolado. Zelo uporabna je tudi pri pripravi slaščic, sploh tistih, ki imajo čokoladno osnovo. Dodajamo jo lahko v tiramisu, panna cotto, čokoladni mousse, sufle…

Med sestavinami najdemo tudi agar agar. Kaj je agar agar? Agar je nadomestek želatine, ki poskrbi, da se tekočine in drugi pripravki zgostijo. Uporaba je priporočjiva predvsem za ljudi s povišanim holesterolom in za tiste, ki se uporabi želatine izogibajo. Primerna je seveda tudi za vegane. Ena čajna žlička agarja (približno 2 g) zadostuje za 500 ml tekočine oz. pripravka, ki ga želimo zgostiti.

Recept je prispevala Monika.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Panna cotta s kavo

 • Čas priprave: 30 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 5

Sestavine:

 • 2 dcl kuhane kave
 • 500 ml sladke smetane (lahko uporabimo tudi mešanico mleka in sladke smetane; 250 ml in 250 ml sladke smetane)
 • sladkor Muscovado (po okusu)
 • BAM Arabska kavna mešanica (po okusu)
 • agar agar

Navodila za uporabo:

1. Korak

Skuhajte skodelico kave (lahko malenkost močnejšo kot ponavadi) približno 2 dcl. Dodajte ji arabsko kavno mešanico začimb - količina naj bo prilagojena vašemu okusu.

2. Korak

V manjšo posodico vlijte pol dcl vode, vanjo stresite pol žličke agarja, sladkajte po želji, postavite na kuhalno ploščo in na višji temperaturi (7 do 9) konstantno mešajte. Ko skoraj zavre, počasi prilijte kavo in še naprej mešajte, nato počasi med mešanjem prilijte še 2 dcl sladke smetane in nadaljujte z mešanjem še par minut.

3. Korak

Izklopite ploščo in kavni pripravek vlijte v kozarce. Postavite v hladilnik, da se sladica strdi.

1. Korak

Pol dcl vode zmešajte s pol čajne žličke agarja, sladkajte po želji, postavite na štedilnik in konstantno mešajte. Tik pred vretjem, med mešanjem počasi prilijte 4 dcl sladke smetane in nadaljujte z mešanjem še par minut. Odstavite in mešajte še par minut, da se rahlo, res rahlo ohladi. Potem pa po žlicah, počasi, vlivajte smetano na kavno strjenko in spet postavite v hladilnik, da se strdi.

2. Korak

Za otroke lahko pripravite sladico enakih barv, vendar njim prijazno. Kavo nadomestite s kakavom, lešnikovim mlekom... Če si želite namesto skodelice prave kave v službi privoščiti to sladico, si jo doma pripravite v malem kozarčku za vlaganje in ga ohlajenega samo lepo zaprite s pokrovčom in odnesite s seboj. Pa dober tek!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno