Sestavine:
- 2 dcl kuhane kave
- 500 ml sladke smetane (lahko uporabimo tudi mešanico mleka in sladke smetane; 250 ml in 250 ml sladke smetane)
- sladkor Muscovado (po okusu)
- BAM Arabska kavna mešanica (po okusu)
- agar agar
Kava, ki te ljubim ... Skoraj vsi obožujemo kavo. V takšni ali drugačni obliki. Turško, ledeno, capucinno ... Že sama aroma te opojne pijače nas popelje v druge dimenzije. Ker nam napovedujejo indijansko poletje in se nam še ni treba preveč greti s toplimi napitki si še lahko privoščimo tudi hladno osvežilno sladico, v kateri se bohoti kava. Saj poznate Panna Cotto? Strjenko iz sladke smetane ... Mi jo bomo obogatili s kavo. Vas zanima kako? No, pa začnimo.
Za dodatek kave pa bo poskrbela BAM Arabska kavna mešanica. Arabska kavna mešanica začimb je odlična izbira za popestritev toplih napitkov in slaščic. Izvrstno se poda v kavne napitke (kava z mlekom, turška kava, kapučino…) in vročo čokolado. Zelo uporabna je tudi pri pripravi slaščic, sploh tistih, ki imajo čokoladno osnovo. Dodajamo jo lahko v tiramisu, panna cotto, čokoladni mousse, sufle…
Med sestavinami najdemo tudi agar agar. Kaj je agar agar? Agar je nadomestek želatine,
ki poskrbi, da se tekočine in drugi pripravki zgostijo. Uporaba je priporočjiva predvsem za ljudi s povišanim holesterolom in za tiste, ki se uporabi
želatine izogibajo. Primerna je seveda tudi za vegane. Ena čajna žlička agarja (približno 2 g) zadostuje za 500 ml tekočine oz.
pripravka, ki ga želimo zgostiti.
Recept je
prispevala Monika.