Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Panirani jajčevci v pečici

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19
panirani jajcevci v pecici

Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer res pogodu našim brbončicam, ni pa pogodu našemu telesu in zdravju. Sicer nam to ni v navadi, a naj povem, da lahko panirano hrano vseeno pripravimo na veliko bolj zdrav način – kar v pečici! Tako se izognemo nepotrebnemu cvrtju in vseeno uživamo v okusu in hrustljavosti paniranih živil. Jajčevci so še posebej hvaležno živilo, saj so nevtralnega okusa in tako prevzamejo okus začimb. Obenem so mehki, zaradi panirane skorjice pa tudi hrustajo.




Nasvet


Naj vas olivno olje ne zmoti. Če je olje kvalitetno in hladno stiskano, potem so v njem nenasičene maščobne kisline, katerih molekule ne razpadejo na tako majhne delce, kot molekule rafiniranih olj (navadno sončnično ali repično olje). V tem receptu je olja tudi izjemno malo, lahko pa ga popolnoma izpustite iz recepta.


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Panirani jajčevci v pečici

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 19

Sestavine:

  • Dve večji skledi
  • Dva večja pekača
  • Tehtnica
  • Čajna žlička
  • Metlica
  • Vilice
  • Kuhinjske servete ali brisačke
  • Papir za peko
  • 500 g jajčevcev
  • 3 ščepi soli
  • 150 g moke
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • ½ žličke mlete kumine
  • Ščepec črnega popra
  • 300 ml ovsenega ali sojinega napitka
  • 200 g krušnih drobtin
  • Hladno stiskano olivno olje za po vrhu (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak Jajčevce narežemo na kolobarje ali na enakomerno debele kose.
2. Korak Posujemo jih s tremi ščepci soli, jih premešamo in pustimo stati nekaj minut. To bo povzročilo, da se bodo zmehčali in spustili vodo, zaradi česar bodo na koncu bolj okusni.
3. Korak Medtem pripravimo maso za paniranje.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno