Jajčevci, sicer bolj poletna zelenjava, so dandanes v trgovinah celo leto. Poleti jih imamo radi z žara, kar take, kot so, pozimi pa se prileže nekaj bolj nasitnega. Panirani jajčevci so zato enkratni za hladnejše dni. Ocvrta hrana je sicer res pogodu našim brbončicam, ni pa pogodu našemu telesu in zdravju. Sicer nam to ni v navadi, a naj povem, da lahko panirano hrano vseeno pripravimo na veliko bolj zdrav način – kar v pečici! Tako se izognemo nepotrebnemu cvrtju in vseeno uživamo v okusu in hrustljavosti paniranih živil. Jajčevci so še posebej hvaležno živilo, saj so nevtralnega okusa in tako prevzamejo okus začimb. Obenem so mehki, zaradi panirane skorjice pa tudi hrustajo.
Nasvet
Naj vas olivno olje ne zmoti. Če je olje kvalitetno in hladno stiskano, potem so v njem nenasičene maščobne kisline, katerih molekule ne razpadejo na tako majhne delce, kot molekule rafiniranih olj (navadno sončnično ali repično olje). V tem receptu je olja tudi izjemno malo, lahko pa ga popolnoma izpustite iz recepta.
Recept je prispevala Vesna.
Pa dober tek! :)