
Sestavine:
- 200 g riževih rezancev (najbolje širokih)
- 2 jajci
- 200 g piščančjih prsi, narezanih na tanke trakove (lahko tudi kozice ali tofu za vegetarijansko različico)
- 1 skodelica kalčkov fižola
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula, narezana na tanke trakove
- 2 stroka česna, nasekljana
- BAM Azijska mešanica petih začimb
- 1 rdeča paprika, narezana na trakove
- 1 korenček, narezan na tanke trakove
- 1 skodelica svežih koriandrovih listov, nasekljanih
- 1 limeta, narezana na krhlje
- 1 skodelica arašidov, neslanih in grobo sesekljanih
- 3 žlice ribje omake
- 2 žlici tamarind paste
- 2 žlici sladkorja
- 1 žlička BAM rdeče paprike v prahu (ali po okusu)
Navodila za uporabo:
1
Riževe rezance namočite v toplo vodo in pustite, da se zmehčajo, nato jih odcedite.
2
V majhni posodi zmešajte sestavine za omako: ribjo omako, tamarind pasto, sladkor in rdečo papriko v prahu. Dobro premešajte, da se sladkor popolnoma raztopi.
3
V veliki ponvi segrejte oljčno olje na srednji temperaturi. Dodajte narezane piščančje trakove in jih kuhajte, dokler ne postanejo zlato rjavi. Če pripravljate vegetarijansko različico, dodajte tofu ali kozice. Dodajte nasekljan česen, čebulo, papriko in korenček. Pražite nekaj minut, dokler se zelenjava zmehča. Pustite prostor na eni strani ponve in stepite jajca, nato pa jih premešajte z ostalimi sestavinami v ponvi.
4
Dodajte namočene riževe rezance in omako, ki ste jo pripravili. Dobro premešajte vse sestavine in kuhajte še nekaj minut, da se okusi prepojijo.
5
Na koncu dodajte kalčke fižola in koriandrove liste ter premešajte.
6
Postrezite vroče, potreseno s sesekljanimi arašidi in okrašeno z rezinami limete.