Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Pad Thai s piščancem

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
pad thai s piscancem

Pad Thai je priljubljena tajska jed, ki je znana po svoji edinstveni kombinaciji okusov, bogatih zelišč in očarljive arome. Ta jed, ki združuje sladko, kislo, slano in pikantno, je prava poslastica za vse ljubitelje azijske kuhinje.

Ne samo, da je okusna, ampak je tudi enostavna za pripravo, kar jo naredi za odlično izbiro za hitro kosilo ali večerjo.

Pad Thai lahko pripravite s kozicami, zelenjavo ali tofujem. Možnosti je veliko.

Za vas smo pripravili odličen recept za pripravo okusnega in avtentičnega Pad Thaia s piščancem kar v udobju vaše kuhinje. Sledite tem korakom in kmalu boste uživali v pristnem tajskem okusu.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Pad Thai s piščancem

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 200 g riževih rezancev (najbolje širokih)
  • 2 jajci
  • 200 g piščančjih prsi, narezanih na tanke trakove (lahko tudi kozice ali tofu za vegetarijansko različico)
  • 1 skodelica kalčkov fižola
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula, narezana na tanke trakove
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • BAM Azijska mešanica petih začimb
  • 1 rdeča paprika, narezana na trakove
  • 1 korenček, narezan na tanke trakove
  • 1 skodelica svežih koriandrovih listov, nasekljanih
  • 1 limeta, narezana na krhlje
  • 1 skodelica arašidov, neslanih in grobo sesekljanih
  • 3 žlice ribje omake
  • 2 žlici tamarind paste
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička BAM rdeče paprike v prahu (ali po okusu)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Riževe rezance namočite v toplo vodo in pustite, da se zmehčajo, nato jih odcedite.

2. Korak V majhni posodi zmešajte sestavine za omako: ribjo omako, tamarind pasto, sladkor in rdečo papriko v prahu. Dobro premešajte, da se sladkor popolnoma raztopi.
3. Korak V veliki ponvi segrejte oljčno olje na srednji temperaturi. Dodajte narezane piščančje trakove in jih kuhajte, dokler ne postanejo zlato rjavi. Če pripravljate vegetarijansko različico, dodajte tofu ali kozice. Dodajte nasekljan česen, čebulo, papriko in korenček. Pražite nekaj minut, dokler se zelenjava zmehča. Pustite prostor na eni strani ponve in stepite jajca, nato pa jih premešajte z ostalimi sestavinami v ponvi.
4. Korak Dodajte namočene riževe rezance in omako, ki ste jo pripravili. Dobro premešajte vse sestavine in kuhajte še nekaj minut, da se okusi prepojijo.
5. Korak Na koncu dodajte kalčke fižola in koriandrove liste ter premešajte.
6. Korak Postrezite vroče, potreseno s sesekljanimi arašidi in okrašeno z rezinami limete.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,88 €
Skupaj:
7,92 €

O avtorju

Ana F.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno