Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Omaka s tartufato in goveji steak

 • (1)
 • Čas priprave: 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 0
ta recept je bolj namenjen omaki s tartufato kot samemu zrezku zrezku omako s tartufato lahko uporabite na katerem koli prazenem mesu

Ta recept je bolj namenjen omaki s tartufato kot samemu zrezku zrezku. Omako s tartufato lahko uporabite na katerem koli praženem mesu.


Ta recept je bolj namenjen omaki kot zrezku. Omako s tartufato lahko uporabite na kateremkoli praženem mesu, od govedine do svinjine do piščanca (pa tudi na jajcih bo čudovitega okusa). 

V omaki s tartufato glavno vlogo igra PREMIUM BBQ omaka s tartufi in konjakom. Omaka s tartufato bo imela globok pikanten okus tartufate, priprava pa je dokaj enostavna. Po okusu bo rahlo spominjala tudi na klasično francosko jed, Tournados Rossini. Večina tradicionalnih francoskih omak se pripravlja več ur in leta, da jih obvlada. Toda ta recept vsebuje piščančjo juho namesto demi-glace, konjak v BAM BBQ omaki s tartufi pa  nadomesti madeiro. Kar dobite, je bogata in razkošna omaka, ki ima ves okus francoske klasike.

Po želji lahko zraven posrežete še najboljši hrustljavo pečen krompir.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Omaka s tartufato in goveji steak

 • Čas priprave: 45 min
 • Težavnost:
 • Št. sestavin: 0

Sestavine:

 • 1 očiščen goveji file
 • ščep soli
 • 1 kapljica olivnega olja
 • 1 pest tanko narezanega drobnjaka, za okras (po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Velik lonec postavite na močan ogenj in dodajte piščančjo juho. Ko se količina juhe zmanjša na približno 1 skodelico celotne tekočine, zmanjšajte ogenj in dodajte BAM BBQ PREMIUM omako. Reducirajte omako toliko časa, da postane rahlo lepljiva in manj vodena. Ko boste zadovoljni s konsistenco in teksturo omake, jo odstranite z ognja.

2. Korak

Pečico segrejte na 180 stopinj. Goveji file obilno začinite s soljo. Večjo ponev postavite na močan ogenj in dodajte toliko olja, da komaj pokrije ponev v olju. Ko se začnejo pojavljati rahli koščki dima, dodajte govedino v ponev. Goveje meso prepražite z vseh strani, tako da je zunanjost videti rjava in karamelizirana.

3. Korak

Nato meso prestavite v pečico. Po 10 minutah v pečici z digitalnim termometrom preverite temperaturo govedine. Za roza zrezek odstranite govedino iz pečice, ko je termometer vstavljen v sredino rezine in kaže 130 stopinj. Nadaljujte s preverjanjem vsakih 5 minut, dokler ne dosežete želene temperature. Ko ste zadovoljni s temperaturo govedine, jo vzemite iz pečice in pustite počivati. Postrežemo še toplo.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno