Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Namaz iz paprik

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
namaz iz paprik

Paprika je živilo, ki se lahko uporablja na razne načine, je zelo okusna in še zdrava po vrhu. Ko jo je na vrtu ogromno, je primerno iz nje narediti ozimnico, ob kateri se nam bo smejalo na cela usta. Ena izmed idej, kako porabiti paprike, je tudi namaz iz paprike, ki je primeren za čisto vsak dan v letu. Ponudimo ga lahko seveda kot namaz ali pa kot prilogo k solatam ali mesu. Zavihajmo rokave in ga pripravimo.


Dodatni nasveti pri pripravi namaza iz paprik:


  • Pri pripravi namaza iz paprik ste lahko samosvoji. Če imate radi gorčico, jo lahko dodate več kot je zapisano v receptu in namaz bo svetlejši.
  • Namaz iz paprik lahko naredite iz ene same barve paprik, to je lahko tudi zelena paprika, pri kateri ne pozabite le, da malo bolj greni.
  • Pri izbiri gorčice se ravno tako prepustite okusu, ki ustreza vam oziroma vaši družini.
  • Po nekaterih receptih se namazu iz paprike pridruži tudi paradižnik. Mi smo dodali koncentrat, vi pa lahko dodate par svežih, narezanih paradižnikov.
  • Olje, ki ga dodate namazu je ponavadi belo, da ne vpliva na barvo namaza. Mi smo izbrali hladno stiskano olivno olje. Izbrali bi lahko tudi olje repice, gorčično olje ... Glejte le to, da je olje kvalitetno, nerafinirano, hladno stiskano.
  • Kis, ki se uporabi v receptu je lahko jabolčni, vinski ali kis za vlaganje. Količino česna, čebule in popra si prilagodite po svojem okusu.
  • Preden preložite namaz v kozarce, ga lahko eno tretjino preložite v posebno posodo, zmiksate in primešate nazaj k osnovi.
  • Namaz je izvrsten samostojno na kruhu, lahko pa ga uporabite tudi kot prilogo k narezkom, kuhani zelenjavi, solatam ali mesu z žara.   

Namaz iz paprik lahko popestrimo tudi z začimbno BAM mešanico Aglio & Peperoncino. Mešanica je  je z občutkom pripravljena mešanica iz različnih mediteranskih zelišč, ki ji dajejo svež in bogat okus.

Recept je prispevala Monika.

Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Namaz iz paprik

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • veliko posodo za kuhanje paprik
  • ponev za praženje čebule
  • desko
  • nož
  • kuhalnico
  • štedilnik
  • palični mešalnik
  • kozarce za vlaganje s pokrovčki
  • pečico
  • 2 čebuli
  • 20 paprik (pol rumenih, pol rdečih)
  • 5 strokov česna
  • 1 žlico sladkorja
  • 1/2 žlice soli
  • 1 dcl jabolčnega kisa
  • 1-2 dcl vode
  • 2 dcl olivnega olja
  • 250 g gorčice
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1/2 čajne žličke mletega črnega popra (po želji lahko več)

Navodila za uporabo:

1. Korak Papriko operemo in očistimo semenje. Narežemo jo na krajše trakove. 
2. Korak Očistimo čebulo in česen. Narežemo jih na manjše dele in jih popražimo na manjši količina olja, a le toliko, da čebula postekleni. 
3. Korak Zmešamo vodo, kis, sladkor in sol, dodamo papriko in jo na zmernem ognju v zaprti posodi kuhamo 40 minut, da se omehča. Vmes večkrat premešamo. 
4. Korak Omehčano papriko odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladi.
5. Korak Odvečno tekočino odlijemo in papriki primešamo popraženo čebulo. Dodamo lahko celo ali pa jo zmiksamo s paličnim mešalnikom.
6. Korak Dodamo še poper in paradižnikovo mezgo ter dobro premešamo.
7. Korak Posebej zmešamo še olivno olje in gorčico, da nastane homogena zmes. Primešamo jo ostalim sestavinam in dobro premešamo.
8. Korak

Paprike in čebula morajo biti res čisto ohlajene, da ne pride do kisanja. Popolnoma ohlajeni morajo biti tudi stekleni kozarci, ki smo jih predhodno sterilizirali v pečici (15 minut na 80 stopinj Celzija). Tako pripravljene kozarce napolnimo z namazom in zapremo s pokrovčki.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno