Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Nadevane palčke s čokolado

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4
nadevane palcke s cokolado

Včasih se zgodi, da nimamo ravno veliko časa ali pa volje za peko, se pa kljub temo želimo posladkati z doma pripravljeno sladico. Nadevane palčke pripravimo precej hitro z zelo malo sestavinami. Čeprav je postopek priprave malo daljši, je sama priprava res enostavna. Poleg že naštetih prednosti je dobro tudi to, da jih lahko polnimo z različnimi nadevi - belo ali temno linolado, marmelado ali pa doma pripravljenimi nadevi. Nadevane palčke si lahko pripravimo tudi za malico ali pa kot sladico na domači zabavi.


 

Pa dober tek!

Ekipa Začimbe.si    
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Nadevane palčke s čokolado

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 4

Sestavine:

  • listnato testo (“puff pastry) – paket ali dva – iz enega paketa mi je uspelo naredi 8 palčk
  • poljuben nadev – pri tem receptu sem uporabila linolado duo
  • jajce
  • cimet v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak

Pečico ogrejemo na 190 ºC.

2. Korak Na pladenj položimo peki papir.
3. Korak Testo razvijemo.
4. Korak Z nožem ga narežemo na kvadrate. Sama sem iz enega “lista” izrezala 8 kvadratov.
5. Korak Zgornjo tretino kvadrata pustimo, spodnji dve tretini pa razrežemo na trakce. Za lažje razumevanje poglejte spodnjo sliko.
6. Korak Celo zgornjo tretino po sredini z žličko napolnimo z poljubnim nadevom. Pazimo, da nadeva ni preveč in ne premalo. :) Sama sem žepke mešano napolnila – ene s svetlo linolado, druge s temno, tretje pa z mešanico obeh. Ker imam rada cimet sem v žepek natresla še malo cimeta. Če imamo veliko časa, lahko ustvarimo tudi kakšen bolj poseben in “unikaten” nadev.
7. Korak Zgornji rob kvadratka zapognemo do začetka resic (za razumevanje poglej spodnjo sliko). S prstom ali pa z vilico potlačimo, da se žepek zapre.
8. Korak Primemo levo in desno stran napolnjenega žepka in ga zavijemo prek 2/3 zarezanih resic. Z resicami bi morali “objeti” skoraj cel žepek.
9. Korak Rahlo potlačimo in prenesemo na peki papir. Zavitek rahlo povlečemo narazen, da se med resicami naredi majhen razmak.
10. Korak Ko naredimo vse palčke in jih prenesemo na pladenj, stepemo jajce in jih z njim premažemo.
11. Korak Če imamo radi začimbe, lahko palčke tudi po vrhu potresemo s cimetom.
12. Korak V ogreti pečici pečemo toliko časa, da se na vrhu naredi zlata skorjica (približno 10-15 minut).
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno