1
Očiščene in razrezane paprike z žlico napolnimo s sirnim nadevom.
2
Velečeno testo razrežemo na približno 1 centimeter široke trakce. Za lažje rezanje lahko uporabimo nož za pico.
3
Paprike ovijemo s testom (kot je vidno na spodnji sliki).
4
Testo premažemo s stepenim jajcem, da se bo v pečici lepo zapeklo.
5
Na pekač položimo peki papir, nanj pa nato prenesemo paprike.
6
Pečico ogrejemo na 200 °C.
7
Pečemo približno 20 minut oziroma toliko časa, da se testo zlato-rumeno zapeče.
8
Vmesni čas lahko izkoristimo za to, da mumijam pripravimo oči. Iz rezine sira izrežemo kvadratke, ki jih potem z nožem preoblikujemo v kroge. To najlažje naredimo tako, da z nožem odrezujemo kote (iz kvadrata dobimo osemkotnik, ki ga nato samo še malo popravimo in dobimo krog). Priravimo še cela poprova zrna.
9
Ko so mumije pečene, jih vzamemo iz pečice in položimo na krožnik. Dodamo jim še oči – najprej krogec iz sira, nato pa nanj položimo še poprovo zrno.