Mongolska govedina
Čas priprave:
1 ura 15 min
Težavnost:
2
Št. sestavin:
12
|
|
Mongolska govedina je vedno pogosteje pripravljena in priljubljena jedi tudi pri nas. Običajno se na jedilniku znajde skupaj z ostalo azijsko hrano, saj je mongolska govedina jed, za katero smo prepričani, da zaradi svojega imena izvira iz mesta, ki predstavlja navidezno mejo med Kitajsko in Rusijo.
Mongolska govedina se na jedilniku zagotovo ne znajde pogosto, a takrat ko se, mora biti pravilno pripravljena. Zato smo pripravili še par trikov in nasvetov:
- Rezanje govejega mesa: meso, ki ga bomo uporabili za mongolsko govedino narežemo na res tanke kose. Predlagamo, da niso debeljši kot 0,5 cm.
- Prepričajte se, da je ponev vroča: ker je govedina narezana na res tanke koščke, se moramo izogniti prekuhavanju. Da bi dobili hrustljav rob in mehko sredino, poskrbimo, da je res dobro segreta. Tako se bodo robovi govedine lepo zapekli in pustili lepo, mehko in sočno notranjost.
- Ponev naj ne bo prenatrpana: da se bo mongolska govedina v vroči ponvi enakomerno in hitro spekla, poskrbimo, da bo govedina razporejena le v eni plasti. Morda to pomeni, da jo bomo pripravljali v večih serijah.
- Če želimo, da je omaka bolj gosta: koruzni škrob na govedini naj zgosti omako, če pa želimo bolj gosto omako, dodamo samo žličko koruznega škroba naenkrat.
Namesto strokov česna lahko uporabimo tudi BAM česen v prahu, s katerim lahko nadomestimo okus svežega česna.