Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Mongolska govedina

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12
mongolska govedina je vedno pogosteje pripravljena in priljubljena jedi tudi pri nas

Mongolska govedina je vedno pogosteje pripravljena in priljubljena jedi tudi pri nas. Običajno se na jedilniku znajde skupaj z ostalo azijsko hrano, saj je mongolska govedina jed, za katero smo prepričani, da zaradi svojega imena izvira iz mesta, ki predstavlja navidezno mejo med Kitajsko in Rusijo.


Mongolska govedina se na jedilniku zagotovo ne znajde pogosto, a takrat ko se, mora biti pravilno pripravljena. Zato smo pripravili še par trikov in nasvetov:

  • Rezanje govejega mesa: meso, ki ga bomo uporabili za mongolsko govedino narežemo na res tanke kose. Predlagamo, da niso debeljši kot 0,5 cm.
  • Prepričajte se, da je ponev vroča: ker je govedina narezana na res tanke koščke, se moramo izogniti prekuhavanju. Da bi dobili hrustljav rob in mehko sredino, poskrbimo, da je res dobro segreta. Tako se bodo robovi govedine lepo zapekli in pustili lepo, mehko in sočno notranjost.
  • Ponev naj ne bo prenatrpana: da se bo mongolska govedina v vroči ponvi enakomerno in hitro spekla, poskrbimo, da bo govedina razporejena le v eni plasti. Morda to pomeni, da jo bomo pripravljali v večih serijah.
  • Če želimo, da je omaka bolj gosta: koruzni škrob na govedini naj zgosti omako, če pa želimo bolj gosto omako, dodamo samo žličko koruznega škroba naenkrat.


Namesto strokov česna lahko uporabimo tudi BAM česen v prahu, s katerim lahko nadomestimo okus svežega česna.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Mongolska govedina

  • Čas priprave: 1 ura 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 12

Sestavine:

  • 225 g na tanko narezanega govejega zrezka
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica sojine omake
  • 1 čajna žlica koruznega škorba
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • 60 ml vroče vode
  • razredčena sojina omaka (2,5 žlici sojine omake in 0,5 žlice vode)
  • 0,5 žlice mletega ingverja
  • 5 posušenih rdečih čilijev
  • 2 stroka česna ali BAM česen v prahu
  • 1 žlica koruznega škroba zmešanega z eno žlico vode
  • 1 mlada čebula (zelenje in čebulica)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Narezano govedino prelijemo z 1 čajno žličko olja, 1 čajno žličko sojine omake in 1 žlico koruznega škroba. Mariniramo 1 uro. Goveje meso mora biti po mariniranju še precej vlažno. Če je videti presuho, mu dodamo žlico vode.

2. Korak

V majhni skledi zmešamo rjavi sladkor in vročo vodo (ali piščančjo ali govejo juho z nizko vsebnostjo natrija), dokler se sladkor ne raztopi. 2,5 žlice sojine omake zmešamo z 1/2 žlice vode. Slanost različnih znamk sojine omake se razlikuje, zato omako okusimo in prilagodimo količine sladkorja/sojine omake/vode/jušne juhe po svojem okusu.

3. Korak

V voku na močnem ognju segrejemo olje. Tik preden se olje začne kaditi, vanj enakomerno porazdelimo medo in ga pražimo 1 minuto (odvisno od toplote voka). Obrnemo in pustimo, da se še na drugi stran peče še 30 sekund. Prestavimo v pekač. Rahlo ga nagnemo, da olje odteče na eno stran. Goveje meso mora biti zapečeno s skorjo. Odcedimo olje iz voka. Eno žlico olja shranimo, ostalo prestavimo v ponev in jo segrejemo. Dodamo ingver in posušene rdeče čilije. Po približno 15 sekundah dodamo še česen. Mešamo še 10 sekund, nato dodamo predhodno zmešano omako.

4. Korak

Pustite, da omaka vre približno 2 minuti, nato pa počasi vmešamo mešanico koruznega škroba in vode. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti toliko, da lahko z njo premažemo hrbtno stran žlice. Dodamo govedino, ter vse skupaj mešamo še 30 sekund. V ponvi skoraj ne sme ostati nič tekočine, saj se mora omaka tesno oprijeti govedine. Postrežemo s kuhanim rižem.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,90 €3,51 €
-10%

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno