Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Maroške mesne kroglice s kardamomom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 32
maroske mesne kroglice s kardamomom

Recept za vse tiste, ki včasih radi skuhate tudi kaj netradicionalnega. 

Recept za 4 osebe


*Če uporabljamo oluščena kardamomova semena, jih na srednji temperaturi v ponvi na hitro popražimo. Med tem nenehno mešamo. Ko so semena popražena, jih zmeljemo v mlinčku za kavo ali pa v terilniku.




Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Maroške mesne kroglice s kardamomom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 32

Sestavine:

  • 0,5 kg mlete jagnjetine (lahko nadomestimo tudi z mleto govedino)
  • ½ srednje velike rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • približno 4 cm veliko ingverjeva korenina
  • 25 g dobtin
  • 1 jajce
  • šopek svežega peteršilja
  • šopek svežega koriandra
  • šopek sveže mete
  • sok dveh limon
  • 70 g pinjol
  • 60 g feta sira
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • ½ čajne žličke cimeta
  • 1 čajna žlička kardamomovih semen ali pa ½ čajne žličke kardamoma v prahu
  • olje za cvrtje
  • 10 jedilnih žlic tahini omake
  • sok ene limone
  • voda
  • ¾ čajne žličke soli
  • pinjole
  • dimljena paprika ali sumac
  • svež peteršilj

Navodila za uporabo:

1. Korak

Meso, nasekljano čebulo in česen ter nariban ingver prenesemo v veliko posodo. Dodamo še razžvrkljano jajce in zelišča ter začimbe – nasekljan peteršilj, koriander in meto ter cimet, kardamom, sol in poper. Premešamo in dodamo še feta sir, pinjole ter sok limone. Z rokami vse dobro premešamo.

2. Korak Iz mase oblikujemo majhne mesne kroglice.
3. Korak Ponev z debelejšim dnom prekrijemo z oljem (uporabimo lahko tudi olivno olje). Segrejemo. V ponev prenesemo mesne kroglice; pazimo, da jih v posodo ne prenesemo preveč. Popečemo na vseh straneh.
4. Korak

Pečico segrejemo 180 ℃.

5. Korak Mesne kroglice prenesemo na pladenj, ki ga prej prekrijemo s peki papirjem. V pečici pečemo še 12 minut.
6. Korak Med tem pripravimo omako. V posodi zmešamo tahini omako in limonin sok. Po občutku dodajamo še vodo, tako da nastane bolj tekoča omaka. Solimo po okusu.
7. Korak Pečene mesne kroglice prenesemo v omako. Okrasimo s pinjolami in sveže nasekljanimi  zelišči ter ščepom dimljene paprike ali pa sumaca.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno