Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Lazanja z mesom

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28
lazanja z mesom

Skoraj vsak ima rad dobro lazanjo, kajne? ;)



Pečemo na 190 stopinjah celzija,  40 - 50 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo 15 minut, da se lazanja ohladi in sir malo strdi. Serviramo.



Lazanja je dovolj velika, da jo lahko serviramo 6 ljudem. Pa tudi če nas ni ravno toliko, je pogreta lazanja dobra tudi naslednji dan. ;)


Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Lazanja z mesom

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 28

Sestavine:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 1 por
  • 2 majhni korenji
  • 2 x 400 g paradižnika iz konzerve
  • 1 jedilna žlica paradižnikovega koncentrata
  • 150 ml vode
  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 lovorjev list
  • 2 čajni žlički origana
  • 1 čajna žlička bazilike
  • 2 čajni žlički sladkorja
  • sol
  • poper
  • Paket testenin za lazanjo (ni nujno, da boste porabili cel paket)
  • 50 g parmezana, 50 g drugega sira --> za vrhnji posip
  • 70 g masla
  • 70 g moke
  • 8,5 dcl mleka
  • 200 g sira
  • 1 jedilna žlica dijonske gorčice
  • muškatni orešček
  • beli poper

Navodila za uporabo:

1. Korak Naskljamo čebulo in česen. Vmes segrejemo olivno olje. Na zmernem ognju pražimo čebulo in česen, vmes narežemo še ostalo zelenjavo. Korenček narežemo na kolobarčke. Nasekljane stvari dodamo k čebuli in česnu. Pražimo toliko časa, dokler se zelenjava ne zmehča.
2. Korak Povečamo temperaturo in dodamo še meso. Pražimo toliko časa, dokler ne zakrkne.
3. Korak Dodamo lovor in ostale začimbe, paradižnik iz konzerve, vodo, paradižnikov koncentrat, sladkor.
4. Korak Zmešamo in pustimo, da zavre. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in na nizki temperaturi kuhamo 30 minut, lahko pa tudi malo več.
1. Korak

V posodi z debelim dnom na srednji temperaturi stopimo maslo.

2. Korak Vmešamo moko in 1 minuto neprekinjeno mešašamo (!).
3. Korak Dodamo mleko in počakamo, da zavre.
4. Korak Mešamo (!), dokler se ne zgosti – to zna trajati kar nekaj časa. Pri bešamelu je zares pomembno, da zmes z metlico konstantno mešamo.
5. Korak Ko se zgosti, odstavimo z ognja. Vmešamo sir, gorčico, muškatni orešček, beli poper in po okusu še sol. Z metlico mešamo toliko časa, dokler ne dobimo lepe, goste zmesi.
1. Korak

V pladenj najprej damo plast raguja.

2. Korak Sledi plast bešamela.
3. Korak Na bešamel položimo lističe za lazanjo. Polagamo jih enega zraven drugega (da se ne prekrivajo).
4. Korak Lazanjo sestavljamo v takem vrstnem redu.
5. Korak Na zadnjo plast testenin polijemo samo bešamel in dodaten sir.
6. Korak Pečemo na 190 stopinjah celzija,  40 - 50 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo 15 minut, da se lazanja ohladi in sir malo strdi. Serviramo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno