Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kuhan gin z medom

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6
kuhan gin z medom

Kuhan gin  je klasičen zimski koktajl, ki nas pogreje na hladen zimski večer. Kombinacija gina, medu, limone in vroče vode ustvari pomirjujoč napitek, ki je okusen in enostaven za pripravo.

Kako pripravimo kuhan gin?

Kot smo že povedali, je priprava kuhanega gina res enostavna. Pripravimo ga tako, da v vrč ali kozarec nalijemo gin, med in limonin sok. Prilijemo vročo vodo in dobro premešamo, da se med raztopi in sestavine premešajo.

Če dodamo še sestavine za obogatitev okusa, kot sta cimetova palčka ali zvezdasti janež, jih dodamo v trenutku, ko v kozarec nalijemo vročo vodo. Vroča voda bo poskrbela, da se bosta vonj in okus teh sestavin sprostila, ter tako kuhanemu ginu z medom dodala dodatno plast toplote in okusa.

Ko so sestavine zmešane, je čas, da... Kuhan gin z medom spijemo! Kombinacija gina, medu in limone ustvarja pomirjujoč in vabljiv vonj, ki nas bo zagotovo ogrel na hladen večer. Pijačo lahko okrasimo z limonino ali pomarančno lupino, ki pijači doda lepo barvo in pridih citrusov. 


V kategoriji receptov čaka kar nekaj receptov za tople pijače. Nekaj idej najdete spodaj:


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kuhan gin z medom

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 6

Sestavine:

  • 60 ml gina
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica limoninega soka
  • 60 ml vroče vode
  • limonina ali pomarančna lupina za okras (neobvezno)
  • cimetova palčka ali zvezdasti janež (neobvezno)

Navodila za uporabo:

1. Korak

V skodelici ali toplotno odpornem kozarcu zmešamo gin, med, limonin sok in vročo vodo.

2. Korak

Dobro premešamo, da se med raztopi, in sestavine premešamo.

3. Korak

Po želji dodamo cimetovo palčko ali zvezdasti janež za dodaten okus. Okrasimo z limonino ali pomarančno lupinico. Uživamo še vroče.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno