Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Kisla juha

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17
kisla juha

Kisla juha se prileže, tako kot sarme iz kislega zelja, po napornih zabavah, piknikih, ali pa kar tako, da si telo malo opomore od vse hitre hrane, ki jo zadnje čase veliko zaužijemo.

Kislo zelje je bogato s folno kislino, če pa zelja ne marate, ga preprosto zamenjajte z repo.


Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Kisla juha

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • Večji lonec s pokrovko
  • Kuhalnico
  • Nož
  • Desko
  • Polovico velike čebule
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici ajvarja (pekoč, ne pekoč po želji)
  • Čajno žličko dimljene mlete sladke paprike
  • Čajno žličko zelenjavne osnove
  • Ščep kumine
  • Lovor
  • 4 brinove jagode
  • Sol
  • 3 srednje krompirje
  • 2 piščančji bedri
  • 150 g kislega zelja (pest)
  • 240 g fižola v zrnu (v 1 konzervi je 400 g)

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo olupite, sesekljate in popražite. Dodajte ji sesekljan česen, odstavite od ognja in vmešate ajvar, mleto papriko, jušno zelenjavo, kumino, lovor in brinove jagode.
2. Korak Premešajte in dodajte na kocke narezan krompir.
3. Korak Dodajte še piščančji bedri in zalijete s toliko vode, da sta krompir in meso pokrita.
4. Korak Posolite, premešajte in kuhajte približno 40 minut.
5. Korak Iz lonca vzemite meso, lovor in brinove jagode ter polovico krompirja pretlačite s paličnim mešalnikom.
6. Korak Dodajte kislo zelje in fižol, ter kuhajte še 15 minut.
7. Korak Medtem piščančja bedra očistite kosti, meso narežite na manjše koščke in ga dodajte juhi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno