Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Karamelizirana čebula

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
karamelizirana cebula
Karamelizacija čebule s počasnim kuhanjem na olivnem olju, dokler ta ne porumeni, je zares čudovit način za pridobivanje okusa iz najpreprostejših sestavin.



Tako pripravljeno čebulo lahko uporabite za zrezke, burgerje, čebulno juho, pecivo, pico ali čebulno omako.


Pa dobe tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Karamelizirana čebula

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • Desko
  • Nož
  • Široko ponev z debelim dnom
  • Kovinska lopatica
  • Več srednje velikih ali velikih čebul, rumenih, belih ali rdečih
  • Ekstra deviško oljčno olje
  • Maslo, po želji
  • Sol
  • Sladkor, po želji (žličko sladkorja za 5 čebul)
  • Balzamični kis, po želji
  • Malo vode

Navodila za uporabo:

1. Korak Čebulo prerežite na pol skozi koreninski konec. Olupite lupino s čebule in jo narežite na rezine.
2. Korak Dno ponve premažite z oljčnim oljem ali mešanico oljčnega olja in masla (približno 1 čajna žlička na čebulo). Ponev segrevajte na srednje visoki temperaturi, dokler se olje ne zablešči.
3. Korak Dodajte rezine čebule in jih premešajte, da se čebula prekrije z oljem. Čebulo enakomerno razporedite po ponvi in pustite, da se med občasnim mešanjem kuha.
4. Korak Prilagajajte si temparaturo ognja, da se čebula ne zažge.
5. Korak Po 10 minutah čebulo posujte s soljo, po želji pa lahko dodate tudi nekaj sladkorja, ki bo pomagal pri karamelizaciji.
6. Korak Eden od trikov, da se čebula med kuhanjem ne izsuši, je, da v ponev dodate malo vode.
7. Korak Nato kuhajte še 30 minut do ene ure, pri čemer vsakih nekaj minut premešajte. Ko se čebula začne prijemati v ponev, jo pustite, da se malo prilepi in porjavi, nato pa jo premešajte, preden se zažge.
8. Korak Med karamelizacijo boste s kovinsko lopatico z dna ponve postrgali porjavele koščke. Ko se čebula skuha, boste morda morali ponev strgati vsako minuto in ne le vsakih nekaj minut.
9. Korak Nadaljujte s kuhanjem in strganjem, kuhanjem in strganjem, dokler čebula ne dobi bogate rjave barve.
10. Korak Na koncu kuhanja lahko dodate malo balzamičnega kisa ali vina, da se ponev razmaže in čebula dobi dodaten okus.
11. Korak V nepredušno zaprti posodi jo lahko v hladilniku hranite več dni.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno