
Sestavine:
- 2 skodelici moke
- 1/2 skodelice rjavega sladkorja
- 1/2 skodelice medu
- 1/4 skodelice stopljenega masla
- 1 jajce
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1/2 čajne žličke sode bikarbone
- 1 čajna žlička BAM mešanice Piškoti in Pecivo
- Ščepec soli
Navodila za uporabo:
1
V veliki skledi združite moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, ingver, klinčke in sol. Dobro premešajte in postavite na stran.
2
V drugi skledi z električnim mešalnikom zmešajte stopljeno maslo, rjavi sladkor, med, jajce ter mešajte, dokler ne dobite gladke zmesi.
3
Postopoma dodajajte suhe sestavine k mokri zmesi in mešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Če je testo preveč lepljivo, lahko dodate malo moke.Testo oblikujte v kroglo, ovijte v plastično folijo in postavite v hladilnik za vsaj 1 uro (ali čez noč), da se testo dobro ohladi.
4
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.Na pomokani površini razvaljajte testo na debelino približno 0,5 cm. S pomočjo modelčkov izrežite medenjake in jih položite na pripravljen pekač.
5
Pečico postavite v ogreto pečico in pecite medenjake 10-12 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve.Medenjake ohladite na rešetki.