Začini svoj nakup! 🌶️ Uporabi kodo TENOFF in prihrani 10% pri črnem popru v prahu.

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jakobove pokrovače - kapesante

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13
jakobove pokrovace - kapesante
Jakobove pokrovače - kapesante so dobile ime po svetem Jakobu, ko so verniki v srednjem veku romali v mesto Compostela in iz njene lupine pili vodo. Školjka je še danes prepoznavno znamenje romarjev. Jakobova školjka je znana tudi kot kapesanta, sveta školjka, kraljica školjk ter je mehka, sladkastega okusa in enostavna za pripravo.

Šest školjk je primernih za šest predjedi ali za glavno jed ene osebe
Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jakobove pokrovače - kapesante

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 13

Sestavine:

  • Pekač
  • Ponev
  • Vilice
  • 6 kosov celih školjk ( lupina in meso)
  • Čajna žlička drobtin
  • Žlička masla
  • Žlica belega vina
  • Žlica olivnega olja
  • 2 žlici ribanega parmezana
  • Mleti poper
  • Sol
  • Mleti česen
  • Sveži peteršilj

Navodila za uporabo:

1. Korak Zmešajte drobtine, vino, olje, parmezan, poper, česen in peteršilj.
2. Korak Meso previdno vzemite iz školjke, bodite previdni, da ne zavržete oranžnega dela, to so ikre.
3. Korak Meso popecite 1 minuto na vsaki strani.
4. Korak Pokrov školjke pomažite z maslom in vanj nazaj položite popečeno meso.
5. Korak Meso školjke lahko rahlo posolite.
6. Korak Na meso položite malo mešanice, ki ste jo pripravili na začetku in še dodatno potresite s parmezanom.
7. Korak Školjke položite na pekač in pecite na 200 stopinj Celzija, s funkcijo žara toliko časa, da parmezan postane zlato rumen - približno 10 minut.
8. Korak Postrezite s poljubno prilogo in rezino limone.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno