Jakobove pokrovače - kapesante so dobile ime po svetem Jakobu, ko so verniki v srednjem veku romali v mesto Compostela in iz njene lupine pili vodo. Školjka je še danes prepoznavno znamenje romarjev. Jakobova školjka je znana tudi kot kapesanta, sveta školjka, kraljica školjk ter je mehka, sladkastega okusa in enostavna za pripravo.
Šest školjk je primernih za šest predjedi ali za glavno jed ene osebe
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
2. Korak
Meso previdno vzemite iz školjke, bodite previdni, da ne zavržete oranžnega dela, to so ikre.
3. Korak
Meso popecite 1 minuto na vsaki strani.
4. Korak
Pokrov školjke pomažite z maslom in vanj nazaj položite popečeno meso.
5. Korak
Meso školjke lahko rahlo posolite.
6. Korak
Na meso položite malo mešanice, ki ste jo pripravili na začetku in še dodatno potresite s parmezanom.
7. Korak
Školjke položite na pekač in pecite na 200 stopinj Celzija, s funkcijo žara toliko časa, da parmezan postane zlato rumen - približno 10 minut.
8. Korak
Postrezite s poljubno prilogo in rezino limone.