Sestavine:
- 400 gramov moke
- 1 žlica kisa
- ščepec soli
- 1 žlica sončničnega olja
- 2,5 decilitrov mlačne vode
- jabolka (približno 1 kg)
- dve žlici mešanice začimb za štrudelj
- sladkor
- rozine
- maslo
- (skuta - po želji)
Štrudelj ali jabolčni zavitek je priljubljena tradicionalna sladica, ki se kar pogosto znajde na našem krožniku. Seveda, če je pa tako slasten! ;)
Pa dober tek!
Moko presejemo v skledo za gnetenje. Naredimo jamico, v katero damo sol, olje, kis in malo mlačne vode. Sestavine s prsti premešamo in začnemo mesiti. Vmes dodajamo preostalo vodo. Testo moramo dobro pregnesti, zato ga mesimo vsaj petnajst minut – biti mora mehko in se ne sme oprijemati rok. Oblikujemo kepo, jo namažemo z oljem in pustimo počivati najmanj pol ure.
Ko je štrudelj pečen, ga vzamemo iz pečice in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo, da se ohladi. Ko pa je ohlajen, serviramo in uživamo v slastni sladici! :)