Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Jabolčni štrudelj

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
jabolcni strudelj

Štrudelj ali jabolčni zavitek je priljubljena tradicionalna sladica, ki se kar pogosto znajde na našem krožniku. Seveda, če je pa tako slasten! ;)




Pa dober tek!

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Jabolčni štrudelj

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 400 gramov moke
  • 1 žlica kisa
  • ščepec soli
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 2,5 decilitrov mlačne vode
  • jabolka (približno 1 kg)
  • dve žlici mešanice začimb za štrudelj
  • sladkor
  • rozine
  • maslo
  • (skuta - po želji)

Navodila za uporabo:

1. Korak

Moko presejemo v skledo za gnetenje. Naredimo jamico, v katero damo sol, olje, kis in malo mlačne vode. Sestavine s prsti premešamo in začnemo mesiti. Vmes dodajamo preostalo vodo. Testo moramo dobro pregnesti, zato ga mesimo vsaj petnajst minut – biti mora mehko in se ne sme oprijemati rok. Oblikujemo kepo, jo namažemo z oljem in pustimo počivati najmanj pol ure.

2. Korak Ko je testo spočito, pomokamo prt. Nanj prenesemo testo, ki ga najprej razvaljamo z valjarjem, potem pa ga razvlečemo še z rokami. Testo mora biti čim bolj tanko. Pri vlečenju moramo paziti predvsem na to, da se nam testo ne začne trgati.
3. Korak Po razvlečenem testu poškropimo stopljeno maslo. Če so jabolka zelo vlažna, jih z roko malo ožamemo in potresemo po testu. Čez potresemo še mešanico začimb za štrudelj, sladkor in rozine. Če želimo, lahko rozine prej namakamo v rumu. Po želji dodamo še skuto.
4. Korak Testo zavijemo in ga prenesemo na namaščen pladenj. V skledici zmešamo stopljeno maslo in malo soka od jabolk, ki smo jih prej odcedili. Pomažemo in potisnemo v pečico, ki smo jo že prej ogreli na 180 stopinj. Vmes testo še enkrat premažemo z mešanico masla in jabolčnega soka. Pečemo okrog 35 minut oziroma dokler testo ne postane zlate barve.
5. Korak

Ko je štrudelj pečen, ga vzamemo iz pečice in pokrijemo s kuhinjsko krpo. Pustimo, da se ohladi. Ko pa je ohlajen, serviramo in uživamo v slastni sladici! :)

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno