Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Garam masala recept

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 20
garam masala recept

Garam masala v prevodu pomeni topla mešanica. Indijska mešanica začimb je sladke arome in rahlo pikantnega okusa. Njena uporaba je široka toliko, kot je široka vaša domišlija. Vmešate jo lahko v juhe, dodate mesu, zelenjavi in omakam, odlično se poda fižolu in sladkemu krompirju, dodajate pa jo lahko tudi sladicam, npr. jabolčni piti namesto cimeta.


Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Desko
  • Nož
  • Ponev
  • Cedilo
  • Globok pekač
  • 1 velika čebula
  • 70 g slanine
  • 3 stroke česna
  • Garam masalo po okusu ( ½ - 1 čajne žličke)
  • Mleti poper
  • Lovor
  • 3 paradižnike (uporabite lahko konzervirane pelate)
  • 3 cm paradižnikovega koncentrata
  • 1 dcl paradižnikove mezge
  • Pica & pašta začimbna mešanica
  • 1 dcl vode
  • 400 g konzervo fižola
  • 2 žlici koruze
  • Sol
  • Ščepec sladkorja

Navodila za uporabo:

1
Olupljeno in sesekljano čebulo najprej popražite na olju.
2
Ko postekleni, dodajte slanino narezano na manjše koščke, sesekljan česen in spet malo popražite, da se maščoba utekočini.
3
Potresite z mletim poprom, garam masalo in dodajte lovorjev list.
4
Vse dobro premešajte in pražite še par minut, nato ponev odstavite z vira toplote.
5
Posebej zmešajte olupljen in na kocke narezan paradižnik (brez semenja), mezgo, koncentrat, vodo, sol, sladkor in začimbno mešanico za pico & pašto.
6
Kuhajte pol ure, da se paradižnik delno razpusti.
7
Paradižnikovemu pripravku nato dodajte še odcejen fižol, koruzo in čebulno mešanico s slanino.
8
Dobro premešajte in kuhajte še slabih pet minut.
9
Kuhano prelijte v višji pekač in postavite v pečico ogreto na 220 stopinj Celzija.
10
Pecite pol ure oziroma toliko, da skoraj vsa tekočina izgine.

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,90 €5,31 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno