
Sestavine:
- Desko
- Nož
- Ponev
- Cedilo
- Globok pekač
- 1 velika čebula
- 70 g slanine
- 3 stroke česna
- Garam masalo po okusu ( ½ - 1 čajne žličke)
- Mleti poper
- Lovor
- 3 paradižnike (uporabite lahko konzervirane pelate)
- 3 cm paradižnikovega koncentrata
- 1 dcl paradižnikove mezge
- Pica & pašta začimbna mešanica
- 1 dcl vode
- 400 g konzervo fižola
- 2 žlici koruze
- Sol
- Ščepec sladkorja
Navodila za uporabo:
1
Olupljeno in sesekljano čebulo najprej popražite na olju.
2
Ko postekleni, dodajte slanino narezano na manjše koščke, sesekljan česen in spet malo popražite, da se maščoba utekočini.
3
Potresite z mletim poprom, garam masalo in dodajte lovorjev list.
4
Vse dobro premešajte in pražite še par minut, nato ponev odstavite z vira toplote.
5
Posebej zmešajte olupljen in na kocke narezan paradižnik (brez semenja), mezgo, koncentrat, vodo, sol, sladkor in začimbno mešanico za pico & pašto.
6
Kuhajte pol ure, da se paradižnik delno razpusti.
7
Paradižnikovemu pripravku nato dodajte še odcejen fižol, koruzo in čebulno mešanico s slanino.
8
Dobro premešajte in kuhajte še slabih pet minut.
9
Kuhano prelijte v višji pekač in postavite v pečico ogreto na 220 stopinj Celzija.
10
Pecite pol ure oziroma toliko, da skoraj vsa tekočina izgine.