Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Garam masala recept

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
garam masala recept

Garam masala v prevodu pomeni topla mešanica. Indijska mešanica začimb je sladke arome in rahlo pikantnega okusa. Njena uporaba je široka toliko, kot je široka vaša domišlija. Vmešate jo lahko v juhe, dodate mesu, zelenjavi in omakam, odlično se poda fižolu in sladkemu krompirju, dodajate pa jo lahko tudi sladicam, npr. jabolčni piti namesto cimeta.


Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Garam masala recept

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • Desko
  • Nož
  • Ponev
  • Cedilo
  • Globok pekač
  • 1 velika čebula
  • 70 g slanine
  • 3 stroke česna
  • Garam masalo po okusu ( ½ - 1 čajne žličke)
  • Mleti poper
  • Lovor
  • 3 paradižnike (uporabite lahko konzervirane pelate)
  • 3 cm paradižnikovega koncentrata
  • 1 dcl paradižnikove mezge
  • Pica & pašta začimbna mešanica
  • 1 dcl vode
  • 400 g konzervo fižola
  • 2 žlici koruze
  • Sol
  • Ščepec sladkorja

Navodila za uporabo:

1. Korak Olupljeno in sesekljano čebulo najprej popražite na olju.
2. Korak Ko postekleni, dodajte slanino narezano na manjše koščke, sesekljan česen in spet malo popražite, da se maščoba utekočini.
3. Korak Potresite z mletim poprom, garam masalo in dodajte lovorjev list.
4. Korak Vse dobro premešajte in pražite še par minut, nato ponev odstavite z vira toplote.
5. Korak Posebej zmešajte olupljen in na kocke narezan paradižnik (brez semenja), mezgo, koncentrat, vodo, sol, sladkor in začimbno mešanico za pico & pašto.
6. Korak Kuhajte pol ure, da se paradižnik delno razpusti.
7. Korak Paradižnikovemu pripravku nato dodajte še odcejen fižol, koruzo in čebulno mešanico s slanino.
8. Korak Dobro premešajte in kuhajte še slabih pet minut.
9. Korak Kuhano prelijte v višji pekač in postavite v pečico ogreto na 220 stopinj Celzija.
10. Korak Pecite pol ure oziroma toliko, da skoraj vsa tekočina izgine.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,59 €
Skupaj:
5,31 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno