Ta preprost recept za domačo pico s suhim kvasom je odličen za začetnike. Če sestavinam recepta in korakom natančno sledite, bo recept za pico s suhim kvasom zagotovo uspel.
Vsaka priprava testa za pico s suhim kvasom se začne z istimi osnovnimi sestavinami: moko, kvas, vodo, soljo in olivnim oljem.
- Kvas: za pripravo smo uporabili instant kvas.
Voda: popolno testo za pico s suhim kvasom mora vsebovati pravilno količino vode. Pomembno pa je, da porabite toplo vodo in tako skrajšate čas vzhajanja, a voda ne sme biti pretopla, ker bo tako ubila glive kvasovke in testo ne bo vzhajalo.
- Moka: v tem receptu smo uporabili večnamensko belo moko. Če boste uporabljali krušno moko in tako pripravite skorjo za pico z bolj hrustljavim robom, a pri tem obvezno dodajte nekaj dodatnih žlic vode, saj krušna moka vsebuje več beljakovin kot večnamenska moka.
- Olje: nekaj žlic ekstra deviškega oljčnega olja doda pici s suhim kvasom čudovit okus. Pred dodajanjem pelatov testa ne pozabite premazati z olivnim oljem in tako preprečite, da bi se skorja razmočila.
- Sol: pica brez soli skoraj ni pica. :)
- Sladkor: ena žlica sladkorja poveča aktivnost kvasovk in zmehča testo, še posebej v kombinaciji z olivnim oljem.
Koruzna moka: koruzne moke ne dodamo direktno v testo, ampak jo dodamo na pekača za pico. Koruzna moka daje skorjici pice malo dodatnega okusa in hrustljavost. Veš, ta hrustljavost, ki jo imajo pice v piceriji? No, to je to. ;)
Priprava pice je tako enostavna, da vam pri pripravi brez težav pomagajo tudi majhne otroške rokice.
BAM spices priporoča: da se bodo okusi domače pice še bolj razvijejo, priporočamo uporabo BAM mešanice začimb za pico in pašto. Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Lahko jo dodate v paradižnikovo omako za pico, posujete po vrhu ali pa jo kar vmešate v testo.