Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Domača pica s suhim kvasom

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 0
ta preprost recept za domaco pico s suhim kvasom je odlicen za zacetnike

Ta preprost recept za domačo pico s suhim kvasom je odličen za začetnike. Če sestavinam recepta in korakom natančno sledite, bo recept za pico s suhim kvasom zagotovo uspel. Vsaka priprava testa za pico s suhim kvasom se začne z istimi osnovnimi sestavinami: moko, kvas, vodo, soljo in olivnim oljem.


  • Kvas: za pripravo smo uporabili instant kvas. Voda: popolno testo za pico s suhim kvasom mora vsebovati pravilno količino vode. Pomembno pa je, da porabite toplo vodo in tako skrajšate čas vzhajanja, a voda ne sme biti pretopla, ker bo tako ubila glive kvasovke in testo ne bo vzhajalo.
  • Moka: v tem receptu smo uporabili večnamensko belo moko. Če boste uporabljali krušno moko in tako pripravite skorjo za pico z bolj hrustljavim robom, a pri tem obvezno dodajte nekaj dodatnih žlic vode, saj krušna moka vsebuje več beljakovin kot večnamenska moka. 

  • Olje: nekaj žlic ekstra deviškega oljčnega olja doda pici s suhim kvasom čudovit okus. Pred dodajanjem pelatov testa ne pozabite premazati z olivnim oljem in tako preprečite, da bi se skorja razmočila.
  • Sol: pica brez soli skoraj ni pica. :) 
  • Sladkor: ena žlica sladkorja poveča aktivnost kvasovk in zmehča testo, še posebej v kombinaciji z olivnim oljem. Koruzna moka: koruzne moke ne dodamo direktno v testo, ampak jo dodamo na pekača za pico. Koruzna moka daje skorjici pice malo dodatnega okusa in hrustljavost. Veš, ta hrustljavost, ki jo imajo pice v piceriji? No, to je to. ;)

Priprava pice je tako enostavna, da vam pri pripravi brez težav pomagajo tudi majhne otroške rokice.

BAM spices priporoča: da se bodo okusi domače pice še bolj razvijejo, priporočamo uporabo BAM mešanice začimb za pico in pašto. Pica & Pašta je mešanica različnih začimb, ki se med seboj prepletajo in odlično dopolnjujejo številne jedi. Lahko jo dodate v paradižnikovo omako za pico, posujete po vrhu ali pa jo kar vmešate v testo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Toplo vodo, kvas in sladkor zmešamo. Pokrijemo in pustimo počivati ​​5 minut.
2
Dodamo olivno olje, sol in moko. Mešamo približno dve minuti. Testo zvrnemo na rahlo pomokano površino. Z rahlo pomokanimi rokami gnetemo testo 3-4 minute. Po gnetenju naj bo testo še vedno malo mehko. Naredite test s prstom – če počasi pridobiva prvotno količino, bo vaše testo pripravljeno na vzhajanje. Če ne, nadaljujte z gnetenjem.
3
Večjo skledo rahlo namastimo z oljem. Testo damo v skledo in ga obračamo tako, da se z vseh strani prekrije z oljem. Posodo pokrijemo z aluminijasto folijo, plastično folijo ali čisto kuhinjsko brisačo. Pustimo, da testo vzhaja pri sobni temperaturi nekje med 60 do 90 minut. Nasvet: temperaturo za vzhajanje dosežemo tudi tako, da pečico segrejemo na 60°C. Nato izklopimo pečico, v segreto pečico položimo testo tako, da vrata pečice pustimo rahlo priprta. Po približno 30 minutah zapremo vrata pečice, da se zrak zadržuje v vzhajajočem testu. Ko se podvoji, ga odstranimo iz pečice.
4
Pečico segrejemo na 240°C. Pustimo, da se segreva vsaj 15-20 minut, v tem času pa lahko oblikujete pico. Če uporabljate kamen za pico, ga prav tako segrejemo v pečici. Pekač ali pekač za pico rahlo namastimo z olivnim oljem. Rahlo potresemo s koruzno moko, ki bo dala skorji dodatno hrustljavost in okus.
1
Ko je testo pripravljeno, ga preluknjamo, da sprosti morebitne zračne mehurčke. Testo razdelimo na pol. Na rahlo pomokani delovni površini z rahlo pomokanimi rokami ali valjarjem nežno sploščimo testo v kolut. Postavimo ga na pripravljen kamen ali pekač in z rahlo pomokanimi rokami raztegnemo in sploščimo v krog.
2
Testo rahlo pokrijemo s plastično folijo ali čisto kuhinjsko brisačo in pustimo počivati ​​nekaj minut, medtem pa pripravimo preliv za pico.
1
Da preprečimo, da bi nadev namočil vrhnjo pice, ga premažite z olivnim oljem. Prelijemo s svojimi najljubšimi dodatki in pečemo med 12 do 15 minut. Zdaj je čas za dodajanje mešanice Pica & Pašta.
2
Vročo pico narežemo in takoj postrežemo.

Avtor:
Urša R., Ustvarjalka vsebin

Vrhunski BAM izdelki

Naroči sestavine z 10% popustom:

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,90 €3,51 €
-10%
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno