1
V večjem loncu na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in papriko ter med kuhanjem občasno premešajte. Kuhajte dokler se ne zmehča, približno 5 minut.
2
Dodajte česen, čili v prahu, kumino, sol, origano, kajenski poper in paradižnikovo mezgo ter med kuhanjem mešajte še približno 1 minuto.
3
Dodajte paradižnike, črni fižol, 1 žličko pomarančne lupine, med in ½ skodelice vode ter zavrite. Znižajte temperaturo na najnižjo, pokrijte in med kuhanjem občasno mešajte. Kuhajte približno 20 minut.
4
Vmešajte pomarančni sok, lahko pa dodate še kakšno žlico vode, če vam je čili pregost.
5
Po želji dodatno solite in začinite s kajenskim poprom.
6
Razdelite v 4 skodelice in v vsako dodajte žlico grškega jogurta, lističe koriandra in ščepec preostale pomarančne lupinice.