Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Čili s črnim fižolom in pomarančno esenco

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
cili s crnim fizolom in pomarancno esenco

V jesenskih dneh se pogrejte z vegetarijanskim čilijem s črnim fižolom, ki ga odlično dopolnjuje okus pomaranče. Sladkost paradižnika in pomaranče ublaži aroma kumine ter pikantnost čilija in kajenskega popra. 

*za 4 porcije




Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Čili s črnim fižolom in pomarančno esenco

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 srednje velika čebula, narezana na kocke (približno 1½ skodelice)
  • 1 velika rdeča paprika, narezana na kocke (približno 1 skodelica)
  • 4 stroki česna, zmletega
  • 1 žlica čilija v prahu
  • 2 žlički mlete kumine
  • 1¼ žličke soli
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • ½ čajne žličke kajenskega popra
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 skodelici paradižnikov iz konzerve
  • 3 pločevinke črnega fižola, odcejenega in oplaknjenega
  • 2 žlički drobno naribane pomarančne lupine
  • 1 žlica medu (med lahko nadomestite z rastlinskim sirupom - agavin/javorjev/rižev)
  • 2 žlici sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • ½ skodelice navadnega grškega jogurta (nadomesti se lahko tudi z rastlinskim jogurtom, ki vam najbolj ustreza- sojin, kokosov, mandljev)
  • sveži lističi koriandra

Navodila za uporabo:

1. Korak V večjem loncu na srednji temperaturi segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in papriko ter med kuhanjem občasno premešajte. Kuhajte dokler se ne zmehča, približno 5 minut.
2. Korak Dodajte česen, čili v prahu, kumino, sol, origano, kajenski poper in paradižnikovo mezgo ter med kuhanjem mešajte še približno 1 minuto.
3. Korak Dodajte paradižnike, črni fižol, 1 žličko pomarančne lupine, med in ½ skodelice vode ter zavrite. Znižajte temperaturo na najnižjo, pokrijte in med kuhanjem občasno mešajte. Kuhajte približno 20 minut.
4. Korak Vmešajte pomarančni sok, lahko pa dodate še kakšno žlico vode, če vam je čili pregost.
5. Korak Po želji dodatno solite in začinite s kajenskim poprom.
6. Korak Razdelite v 4 skodelice in v vsako dodajte žlico grškega jogurta, lističe koriandra in ščepec preostale pomarančne lupinice.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno