Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Cheeseburger z BBQ ocvrto čebulo

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane vendar priprava vseh ni enaka

Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar priprava vseh ni enaka.

Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar niso vsak burger enak. Upoštevanje preprostih nasvetov bo prineslo burgerje, po katerih bodo povpraševali vsi, ki jih bodo poskusili.

Burger je običajno pripravljen in mesnega polpeta, puhaste kruhove bombetke, sira, ostale sestavine pa dodajamo po okusu. Mi smo ga tokrtat pripravili z BBQ ocvrto čebulo. Ocvrta čebula je  obogatena z okusom sladke paprike, česna, rumene gorčice, koriander semen, kumina, origana, bazilike in lovorja. Namesto z ocvrto čebulo, lahko okus cheeseburgerja prilagodimo tudi s karamelizirano čebulo. Recept čaka tukaj.

K burgerju postrezite še pečen krompir s puhasto sredico.

BAM nasvet: ko dodajamo sir, je zelo pomembno, da ponev pokrijemo. Para, ki nastane pod pokrovom, bo hitro stopila sir, tako da se burger ne prepeče.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Cheeseburger z BBQ ocvrto čebulo

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • 4 bombetke za burger
  • 2 žlici stopljenega neslanega masla
  • 600 g mletega govejega mesa (s 15% maščobe)
  • 4 rezine sira
  • kisle kumarice
  • 2 zelo drobno sesekljani šalotki
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica paradižnikove omake
  • 2 žlici tekočine iz kozarca za kumarice
  • 2 žlici dijonske gorčice
  • ščepec česna v prahu
  • ščepec čebule v prahu
  • ščepec sladke dimljene paprike

Navodila za uporabo:

1. Korak

Za pripravo omake v skledi zmešajte vse sestavine za omako.

2. Korak

Na srednjem ognju segrejte večjo ponev in prerezane bombetke za burger obilno premažite s stopljenim maslom. V vroči ponvi jih popecite, da bodo dobile zlato barvo.

3. Korak

Segrejte ponev. Ko je ponev zelo vroča, dodajte mleto meso in oblikujte štiri kroglice, nato pa dve potisnite v ponev in ju poravnajte tako, da dobite mesno pleskavico. Potresite s soljo in pecite 2 minuti, da postaneta res hrustljavi. Nato ju obrnite, potresite s soljo in ponovite.

4. Korak

Za pripravo omake v skledi zmešajte vse sestavine za omako.

5. Korak

Na vsako pleskavico položite izbrano rezino sira in pokrijte s pokrovom za 30 sekund oziroma toliko časa, da se sir stopi.

6. Korak

Prestavite na krožnik in ponovite s preostalimi polpetkami in rezinami sira.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno