Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar priprava vseh ni enaka.
Burger ali cheeseburger sta klasika hitre hrane, vendar niso vsak burger enak. Upoštevanje preprostih nasvetov bo prineslo burgerje, po katerih bodo povpraševali vsi, ki jih bodo poskusili.
Burger je običajno pripravljen in mesnega polpeta, puhaste kruhove bombetke, sira, ostale sestavine pa dodajamo po okusu. Mi smo ga tokrtat pripravili z BBQ ocvrto čebulo. Ocvrta čebula je obogatena z okusom sladke paprike, česna, rumene gorčice, koriander semen, kumina, origana, bazilike in lovorja. Namesto z ocvrto čebulo, lahko okus cheeseburgerja prilagodimo tudi s karamelizirano čebulo. Recept čaka tukaj.
K burgerju postrezite še pečen krompir s puhasto sredico.
BAM nasvet: ko dodajamo sir, je zelo pomembno, da ponev pokrijemo. Para, ki nastane pod pokrovom, bo hitro stopila sir, tako da se burger ne prepeče.