Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučni kolač

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26
bucni kolac
Preprost, malo drugačen bučni kolač vas bo prevzel z omamnim vonjem in dobrim okusom. Za vse ljubitelje buč!

Nasvet:
Za pripravo bučnega pireja, razrežite in olupite eno izmed oranžnih buč in ji odstranite semenje. Buča je lahko maslenka, hokaido ali muškatna buča.

Bučo narežite na manjše kose in jo podušite v pokriti posodi, na zmerni temperaturi z dodatkom žlice ali dveh vode.

Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučni kolač

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 26

Sestavine:

  • Okrogel pekač z luknjo, premera 25 centimetrov
  • Posodo za dušenje bučk
  • Palični mešalnik
  • Posodo za mešanje mase za kolač
  • Posodo za mešanje preliva
  • Žlico ali kuhalnico
  • Ročni mešalnik ali robota
  • Pripomoček za mletje klinčkov
  • Cedilo
  • Tehtnico
  • 170 g bučnega pireja hokaido buče
  • 2 jajci
  • Pol žličke mletega ingverja
  • Pol žličke mletih klinčkov
  • Pol žličke muškatnega oreščka
  • Pol žličke soli
  • 1žlička vanilijevega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 250 g pirine gladke moke
  • 115 g masla
  • 200 g pinjenca
  • Maslo za pekač
  • Moka za posip pekača

Navodila za uporabo:

1. Korak Mehko maslo in rjavi sladkor zmešajte v gladko zmes.
2. Korak Dodajte jajci in penasto umešajte.
3. Korak Moko zmešajte v drugi posodi, skupaj začimbami, sodo in pecilnim.
4. Korak Penasto umešani jajčni zmesi izmenično počasi dodajajte moko z dodatki, ohlajen bučni pire in pinjenec.
5. Korak Okrogel pekač premera 25 centimetrov, z luknjo na sredini, namažite z maslom in potresite z moko.
6. Korak Zlijte vanj pripravljeno maso in pecite 55 minut na 190 stopinj Celzija.
7. Korak Pečen kolač naj počiva pol ure, medtem zmešajte sestavine za preliv.
8. Korak Dodajte le toliko mleka, da preliv dobi strukturo jogurta.
9. Korak Z njim premažite kolač in ga postrezite.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno