Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Bučna torta

  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14
bucna torta

Čas buč je tu. Halloween vedno poskrbi za našo ustvarjalnost, tako da rezljamo vse mogoče vzorce v trde buče. To je vsekakor zabavno početje, sploh za otroke. Nastale umetnine pa so prava paša za oči. Kuharji pa v pozno jesenskih dobrotah kot so buče, vidimo nešteto možnosti za hranljivo ustvarjanje. Buče seveda lahko uporabite tako v slanih kot tudi v sladki jedeh. Buče blestijo povsod! Z vami bom danes delila recept za enostavno a božansko torto, katere glavna sestavina bo seveda - buča. Uporabite lahko katero koli "rumeno bučo", torej maslenko, muškatno ali hokaido bučo.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Bučna torta

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 14

Sestavine:

  • 400 g buče
  • 200 g moke
  • ščep soli, cimeta, mletih klinčkov
  • pol pecilnega praška
  • 100 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 2 žlici olivnega olja

Navodila za uporabo:

1. Korak

Rozine namočimo v vodo (lahko tudi v rum). Buče narežemo na kocke in jih na 180 °C pečemo do mehkega. V kolikor so kocke manjše, pomeni, da bo buča prej pečena. Za primer - kocke velike približno 2 cm potrebujejo približno 15 minut. Ko so pečene, jih pretlačimo in ohladimo. Bučo lahko tudi skuhamo.

2. Korak

Posebej presejemo moko, pecilni in sol. Dodamo cimet in mlete klinčke ter premešamo. - Jajca stepemo s sladkorjem, dodamo olje in bučkin pire. Dobro zmešamo ter počasi dodamo moko in naredimo gladko zmes. Biskvit pečemo 50 minut na 180 °C. Šele dobro ohlajenega razrežemo na plasti in namažemo z bučno kremo.

1. Korak

Procentualno vzamete pol skute in pol bučnega pireja, seveda pa razmerje lahko prilagodite svojemu okusu - več skute, manj buč ali obratno. Obvezno pa v vsakem primeru dodate malo stepene sladke smetane, ki bo kremo naredila bolj kremasto.

2. Korak

Sladkajte po okusu s sladkorjem v prahu, ki se bo prej raztopil. Dodajte še ščep začimb. Kremo na koncu zmešajte še s paličnim mešalnikom, da bo brez grudic. Ko bo torta sestavljena jo lahko prelijete še s čokolado in užitek bo popoln! :) *Pa dober tek!* Recept je prispevala Monika. Hvala!

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,69 €
Skupaj:
6,21 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno