Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Brezmesni prebranec

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11
brezmesni prebranec

Končno čas piknikov! Za vas imamo pripravljen recept za idealno prilogo k mesu z žara. Pečen fižol iz pečice po Srbsko ali tako imenovani prebranac. Lahko ga uživamo vročega ali hladnega, lahko tudi samostojno brez mesa.

BAM Spices zanimivost: Fižol je okusna, zdrava in poceni hrana, polna vitaminov in koristnih snovi. Beli fižol recimo sodi v skupino superživil, saj je pravi zaklad mineralov, vitaminov, vlaknin in beljakovin. Fižol je idealno živilo za shujševalno dieto, znan pa je tudimpo tem, da izboljšuje spomin.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Brezmesni prebranec

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 11

Sestavine:

  • 400 g belega fižola, najbolje tetovca
  • 1 konzervo pelatov (to so olupljeni, konzervirani paradižniki s čvrstim mesom)
  • 800 g čebule (lahko rjavo,belo ali rdečo-pri slednji bo okus rahlo sladkast)
  • 2 lovorova lista
  • 1 dcl repičnega olja
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlička mlete sladke paprike
  • čili po želji

Navodila za uporabo:

1. Korak

Fižol čez noč namočimo,da se potem prej skuha. Kuhamo ga skupaj z lovorjevima listoma,ki preprečujeta napenjanje. Medtem narežemo čebulo na tanke lističe in jo prepražimo do zlato rjave barve na 1 dcl ogretega olja. Uporabimo repično olje,ki je bolj primerno za termično obdelavo kot druga olja. Dodamo še na kocke narezani papriki, posolimo, dodamo začimbe in zalijemo s pelati. Kuhamo 30 minut,da se sestavine malo razpustijo.

2. Korak

Dodamo prej kuhan fižol s kako žlico ali dvema vode od kuhanja.Dobro premešamo in vse skupaj preložimo v pekač.Po vrhu prelijemo z žlico ali dvema olja. Pekač postavimo v naprej ogreto pečico. Ogreta naj bo na 180-200*C. Prebranac pečemo 1-2 uri, toliko da tekočina izpari in se na jedi naredi "mrena".

3. Korak *Pa dober tek!*

Recept je prispevala Monika.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,39 €
Skupaj:
3,51 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno