Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Blitva s polento

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10
blitva s polento

Malo drugačno kosilo ali preprosta večerja za vroče poletne dni. Blitva je bližnja sorodnica rdeče pese, velikokrat pa jo lahko v jedi zamenjamo s špinačo. 

Recept je prispevala Višnja.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Blitva s polento

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 10

Sestavine:

  • 300 g koruznega zdroba
  • 1 l zelenjavne juhe narejene iz zelenjavne osnove (začimbe.si)
  • Sol
  • 700 g blitve/špinače oprane in narezane na manjše kocke
  • 6 šalotk (lahko tudi čebula) drobno nasekljane
  • 200 g paradižnikovih koščkov iz konzerve
  • 2 JŽ začimb (origano, bazilika, rožmarin)
  • 3-4 JŽ oljčnega olja
  • Poper
  • Paprika v prahu

Navodila za uporabo:

1. Korak Koruzni zdrob vmešamo v zavreto zelenjavno juho, ki smo ji dodali poper, maščobo in sol.
2. Korak Kuhamo pri nizki temperaturi ob stalnem mešanju. Lahko se uporabi koruzni zdrob za hitro pripravo (2 minuti) ali navaden koruzni zdrob pri katerem kuhanje le-tega traja od 10 -15 minut. Ko je polenta (koruzni zdrob) dovolj gosta, jo stresemo na ravno površino (najbolje v pekač) ter poravnamo in pustimo, da se ohladi.
3. Korak Ohlajeno zrežemo na kocke ali z modelčki izdolbemo poljubno obliko.
4. Korak Blitvo/špinačo očistimo. Stebla narežemo na manjše kocke, liste pa drobno nasekljamo.
5. Korak Oboje blanširano v slanem kropu 4 -5 minut. S penovko poberemo iz vode in ocedimo.
6. Korak Drobno nasekljano šalotko, blitvo, paradižnik in začimbe (origano, bazilika, rožmarin) dušimo na vročem oljčnem olju 4 -5 minut. Malo bolj začinimo s soljo, poprom in papriko v prahu. Lahko uporabimo tudi dimljeno sladko papriko.
7. Korak Na vroči maščobi z obeh strani popečemo polento. Postrežemo tako, da na krožnik naložimo nekaj rezin poljubno oblikovane polente ter dodamo pripravljeno blitvo.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno