1
Koruzni zdrob vmešamo v zavreto zelenjavno juho, ki smo ji dodali poper, maščobo in sol.
2
Kuhamo pri nizki temperaturi ob stalnem mešanju. Lahko se uporabi koruzni zdrob za hitro pripravo (2 minuti) ali navaden koruzni zdrob pri katerem kuhanje le-tega traja od 10 -15 minut. Ko je polenta (koruzni zdrob) dovolj gosta, jo stresemo na ravno površino (najbolje v pekač) ter poravnamo in pustimo, da se ohladi.
3
Ohlajeno zrežemo na kocke ali z modelčki izdolbemo poljubno obliko.
4
Blitvo/špinačo očistimo. Stebla narežemo na manjše kocke, liste pa drobno nasekljamo.
5
Oboje blanširano v slanem kropu 4 -5 minut. S penovko poberemo iz vode in ocedimo.
6
Drobno nasekljano šalotko, blitvo, paradižnik in začimbe (origano, bazilika, rožmarin) dušimo na vročem oljčnem olju 4 -5 minut. Malo bolj začinimo s soljo, poprom in papriko v prahu. Lahko uporabimo tudi dimljeno sladko papriko.
7
Na vroči maščobi z obeh strani popečemo polento. Postrežemo tako, da na krožnik naložimo nekaj rezin poljubno oblikovane polente ter dodamo pripravljeno blitvo.