Sestavine:
- 200 g mletega izbranega mesa za burger
- jajčni rumenjak
- solatni lističi
- čebula
- kruhova bombetka
- sir
- paradižnik
- rdeča čili omaka
- BBQ omaka
Z vami delimo tri nasvete, s katerimi bodo vaši naslednji burgerji le še za prste oblizat! Pripravite jih lahko tako na žaru kot na navadnem štedilniku.
Ne, ne gre za staro pravljico, kjer pravijo, da je pomembno, da s palcem naredite vdolbino v pleskavico. Tega koraka res ne preskočite! Če boste to naredili prek peko, boste tako pleskavici pomagali ohraniti njeno obliko in zagotovili enakomerno peko.
Žar ali ponev segrejte na visoko temperaturo. Dokler se lahko rešetk ali notranjega dela ponve dotaknete, površina ni dovolj ogreta.
Ko boste uspešno spekli veliko sočnih burgerjev, boste po občutku ugotovili, kdaj je meso pripravljeno. Do takrat pa se ne sramujte, če se morate prepričati tako, da vsako stran posebaj preverite.
BAM Spices namig: za srednje zapečene burgerje, debele približno centimeter, morate vsako stran peči 4 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 130-135°. Če imate radi dobro pečene burgerje, jih pecite dlje časa, vendar ne več kot 7 minut na vsaki strani.
Pri pripravi se lahko poigrate z omakami. Če imate raje pekoče burgerje, mu dodajte eno izmed čili omak. Če pa obožujete BBQ okuse pa svoj burger nadradite z BBQ omako.
Kako še drugače uporabiti BAM izdelke, si poglejte tukaj.