Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

BAM izdelki v sočnem burgerju

  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
burgerji se zdijo kot brezskrbna jed peka na zaru se zdi popolnoma enostavna a kar hitro se lahko zgodi da iz socnega burgerja dobimo prepeceno pleskavico in posledicno suh burger

Burgerji se zdijo kot brezskrbna jed. Peka na žaru se zdi popolnoma enostavna, a kar hitro se lahko zgodi, da iz sočnega burgerja dobimo prepečeno pleskavico in posledično suh burger.

Z vami delimo tri nasvete, s katerimi bodo vaši naslednji burgerji le še za prste oblizat! Pripravite jih lahko tako na žaru kot na navadnem štedilniku.

Ne, ne gre za staro pravljico, kjer pravijo, da je pomembno, da s palcem naredite vdolbino v pleskavico. Tega koraka res ne preskočite! Če boste to naredili prek peko, boste tako pleskavici pomagali ohraniti njeno obliko in zagotovili enakomerno peko.

Žar ali ponev segrejte na visoko temperaturo. Dokler se lahko rešetk ali notranjega dela ponve dotaknete, površina ni dovolj ogreta.

Ko boste uspešno spekli veliko sočnih burgerjev, boste po občutku ugotovili, kdaj je meso pripravljeno. Do takrat pa se ne sramujte, če se morate prepričati tako, da vsako stran posebaj preverite.

BAM Spices namig: za srednje zapečene burgerje, debele približno centimeter, morate vsako stran peči 4 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 130-135°. Če imate radi dobro pečene burgerje, jih pecite dlje časa, vendar ne več kot 7 minut na vsaki strani.

Pri pripravi se lahko poigrate z omakami. Če imate raje pekoče burgerje, mu dodajte eno izmed čili omak. Če pa obožujete BBQ okuse pa svoj burger nadradite z BBQ omako.

Kako še drugače uporabiti BAM izdelke, si poglejte tukaj.

BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

BAM izdelki v sočnem burgerju

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak

Mleto meso skupaj z enim jajčnim rumenjakom dodajte v skledo. Primešajte začimbe kot sta sol in poper. Okus lahko še dodatno nadradite z BAM BBQ: Über Alles.

2. Korak

Iz mesne mešanice pripravite pleskavice.

3. Korak

Ponev ali žar zelo dobro segrejte. Površina bo dobro segreta takrat, ko je toliko vroča, da se z roko ne moremo več približati.

4. Korak

Zdaj popecite pleskavice. Ne pozabite na naš namig: za srednje zapečene burgerje, debele približno centimeter, morate vsako stran peči 4 minute ali dokler notranja temperatura ne doseže 130-135°.

5. Korak

Bombetke prerežite na pol in vsako polovico na hitro popecite na površini, kjer ste prej pekli pleskavice.

6. Korak

Nato začnite z zlaganjem burgerja. Na spodnjo polovico kruhove bombetke, dodajte čili omake ali BBQ omako.

7. Korak

Dodajte pleskavico. Na njo sir, svežo čebulo, solatni list, paradižnik in ostale dodatke po izbiri.

8. Korak

Burger je pripravljen! Za večjo stabilnost lahko v sredino zapičite zobotrebec. Pa dober tek! 

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno