Sestavine:
- 1,5 dcl ekstra deviškega olivnega olja
- ½ dcl balzamičnega kisa
- sol
- mlet poper (črni)
- česen v prahu
- jedilna žlica navadne gorčice ali gorčice z balzamičnim kisom.
Za približno 2 dcl preliva.
*Če uporabljamo gorčico z balzamičnim kisom, lahko namesto pravega balzamičnega kisa uporabimo tudi navaden kis, saj gorčica s svoijm intenzivnim okusom doda balzamično noto …
Nasvet pri pripravi polivk: načeloma je dobro razmerje 3:1 (olje : kis).
Olivno olje in balzamični kis odmerimo in dodamo v kozarček, ki ga lahko tesno zapremo. Dodamo še sol, poper, česen in gorčico. Zatisnemo pokrovček in zelo dobro pretresemo.
To polivko lahko v tesno zaprtem kozarčku v hladilniku hranimo kar nekaj časa. Pred ponovno uporabo moramo vsebino samo dobro pretresti, da se njene komponente dobro in ponovno premešajo.