Vonj po ajdi naj danes napolni vašo kuhinjo. Kuhana ajdova kaša se počasi vrača na naše jedilnike. Vedno večkrat je uporabljena kot priloga in izvrstno se poda gobovi omaki. Tako vam tudi priporočamo, da zaužijete današnje ajdove kroglice - skupaj z gobovo omako. Mesa tudi pogrešali ne boste. Če pa ga pogrešate že samo ob misli, da ga ne bo za kosilo, si pa zakuhajte kak zrezek v gobovo omako.
Saj vem, da veš:
- Ajdovih kroglic bo nekako za 4-5 oseb. Če kakšna ostane, pa jo brez problema pohrustate za večerjo, kar hladno. Če nimate omake, se zraven prileže skleda sezonske solate.
- Za paniranje lahko namesto mletih ovsenih kosmičev uporabite drobtine.
- Količina porabljenih jajc je seveda odvisna od njihove velikosti. Za paniranje najprej ubijte eno jajce in po potrebi dodajte še eno. Za maso pa je dovolj eno veliko jajce.
- Ajdove kroglice so izvrstna priloga, lepa na pogled in dobrega okusa. Primerne so tudi kot "finger food", ker jih je najlažje jesti kar z rokami.
- Kdaj je olje dovolj vroče? Jaz sem od 9 stopenj uporabila 6 na svojem štedilniku. Kdaj pa je olje dovolj segreto, ugotovite tako, da ročaj suhe kuhalnice pomočite v olje. Če zacvrči, je dovolj segreto. Lahko poskusite tudi tako, da majhen košček mase daste v olje in vidite, če zacvrči.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)