Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe - kaj pazimo pri nakupu in kje jih kupiti

  • Čas branja Čas branja: 3 minute
zacimbe - kaj pazimo pri nakupu in kje jih kupiti
Vsakdo, ki rad kuha, se je zagotovo že srečal z vprašanjem, kje kupiti kvalitetne začimbe. V današnjem svetu  je za želene stvari vredno pobrskati tudi po spletu, saj le-ta namreč omogoča lahek dostop do številnih kvalitetnih produktov. Na spletu lahko dostopamo tudi do spletnih trgovin, ki se specializirano ukvarjajo s prodajo začimb. Prednost takšnih trgovin je, da ponujajo tudi take začimbe, ki jih konvencionalne trgovine ne ali pa le redko kdaj ponujajo. Poleg tega je še ena prednost zagotovo ta, da se lahko skozi katalog začimb prebijemo doma, v udobnem ozračju ter brez pritiska množice in hitenja ... Če še ne poznate spletne trgovine, ki se ukvarja z začimbami, vam predstavljamo mlado slovensko podjetje, ki se zelo trudi, da bi svojim kupcem omogočilo dostop do čim bolj kakovostnih in raznovrstnih začimb, zelišč in drugih dodatkov, ki jih potrebujemo za kulinarične podvige.

Začimbe.si – spletna trgovina z začimbami

Gre za mlado slovensko spletno trgovino, ki omogoča neprestan dostop do širokega spektra različnih začimb, zelišč, soli, sladil, čilijev in mešanic iz celega sveta. Poleg teh nujnih potrebščin, trgovina ponuja tudi raznovrstne pekoče omake, saj so tudi te posebna začimba oziroma dodatek  k hrani – če jo le znamo uporabiti na pravi način. ? Ponudbo lahko preverite na spletni strani https://zacimbe.si/ . Pozdravljeni v svet okusov Poleg začimb lahko na spletni strani v rubriki Blog najdete še veliko receptov in nasvetov za kuhanje. Tako se za vsakega nekaj najde – od novih informacij do navdiha za ustvarjanje in preizkušanje ... Ko košarico napolnite z izbranimi izdelki, lahko plačilo opravite z nakazilom na TRR podjetja ali pa izberete možnost plačilo po povzetju; v tem primeru denar izročite dostavljalcu, ki vam paket dostavi. Možni dostavni službi sta Pošta Slovenije in cenejši DPD. Za več informacij o plačilu kliknite SEM, o dostavi pa si lahko preberete TUKAJ.

Še nekaj smernic glede tega, na kaj moramo biti pozorni pri nakupu začimb: 

Prva skrb je zagotovo ta, da dobimo trgovino, ki ponuja sveže in kvalitetne začimbe. Marsikdo pozabi, da moramo biti tudi pri začimbah – četudi gre za posušeno in bolj trajno živilo – pozorni na njihov rok trajanja oziroma kakovost. S pokvarjeno zelenjavo zagotovo ne bi naredili solate, kajne? Enako pozornost moramo nameniti tudi temu, da dobimo kar se da kvalitetne začimbe ... Pri nakupovanju začimb je zelo pomembno, da:
  • Začimbe kupujete pri preverjenem trgovcu.
  • Če se le da, nakupujete cele začimbe.
    • Začimbe v taki obliki namreč najdlje zadržijo svoj okus in vonj.
  • Se zavedate, da imajo poceni začimbe tako ceno velikokrat z razlogom.
  • Veste, da kvalitetne začimbe lahko dodajate v manjših količinah, saj imajo le-te v sebi več moči in s tem arome, okusa ...
  • Veste, da začimbe niso živila, ki jih je smiselno kupovati na zalogo (razen, če ste zares aktivni kuharji ? ), saj s staranjem izgubljajo svojo moč. Vsekakor je bolje, da nove začimbe kupite, ko vam – ali pa tik preden vam – starih začimb zmanjka.
  • Kupujete začimbe, ki so shranjene v tesno zaprtih posodicah, v katerih so zavarovane pred vlago, zrakom in svetlobo. To so namreč dejavniki, ki lahko hitro vplivajo na kakovost začimb.
  • Začimbe, ki jih kupite, hranite pravilno. Kako jih je potrebno hraniti, si lahko preberete TUKAJ.

Pa dober tek!

 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno