Paradižnik v slanici s solnim cvetom
|

Ste vedeli, da lahko okusne domače paradižnike shranite tudi na tak način? Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo: 3 kg zdravih plodov paradižnika 1,5 l vode 30 g soli (solni cvet) Postopek priprave: Pripravimo lepe zdrave plodove paradižnika (češnjev paradižnik, … Preberi več

Bučke v sladko-kisli omaki
|

Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo bučk v sladko-kisli omaki: približno 1 kg bučk 230 g sveže paprike (najbolje rdeče, lahko je tudi nekaj rdeče, nekaj rumene) 150 g čebule 150 g nektarin (lahko tudi vinogradniške breskvice ali navadne breskve, najboljše … Preberi več

Grško seno čaj oz. priprava čaja – recept
|

Sabljasti triplat  oziroma grško seno (latinsko Trigonella foenum-graceum) je enoletnica, ki izvira iz Azije. V kulinarične namene se uporablja sveže in posušene liste te rastline in semena, ki jih pridobivamo iz strokov, ki se razvijejo iz rumenih ali belih cvetov. … Preberi več

Recenzija pekoče omake Pekočko: Hudičevo Sladek
|

Živijo! Od podjetja Začimbe.si sem zopet prejel darilo – pekočo omako proizvajalca Pekočko, ki se imenuje Hudičevo Sladek. Naj za začetek povem, da je ime res dobro izbrano in prav nič naključno. 😉 Začnimo najprej z izgledom embalaže. Embalaža mi je zelo prijetna … Preberi več

Darilo za vsakogar 🎁
|

Lepega, uporabnega in za povrh še nadvse okusnega darila se vsakdo razveseli. Je pa včasih za naše prijatelje težko izbrati pravo darilo. Sama večkrat uberem preprost »recept«: sit želodček = zadovoljen želodček. In zadovoljen želodček pomeni zadovoljnega človeka. Če zraven … Preberi več

Slivova pita z vanilijo, lešniki in orehi
|

Sezonska pita malo drugače. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo testa: 250 g gladke bele moke (tip 500) 120 g masla (zmehčan na sobni temperaturi) 60 g sladkorja (količino lahko prilagodite svojemu okusu) ½ čajne žličke aromatične Tahiti vanilije 1 … Preberi več

Osnovno testo za pite z vanilijo in slepa peka
|

Pite so preprosta a božanska sladica, ki jo lahko pripravimo na najrazličnejše načine. Večinoma pa pri njihovi pripravi uporabljamo isti recept za testo. Z vami delimo preprost recept za osnovno testo, ki ga lahko uporabite pri vseh pitah. Sestavine, ki … Preberi več

Postrvi
|

Včasih si je potrebno življenje polepšati in popestriti z majhnimi rečmi … Tokrat sva nujno opravilo (obisk zobarja) izkoristila še za kratek izlet. Na poti sva se odločila, da bi si tokrat za kosilo lahko kar sama pripravila postrvi. Zato … Preberi več

Pirine palačinke z skutno-kokosovim nadevom
|

Palačinke. Takšne in drugačne – vsakič božanske. 😍 Palačinke navadno pripravljamo iz štirih nujnih glavnih sestavin: moke, jajc, mleka ter tekočine za rahlost, ne gre pa tudi brez soli in (vanilin) sladkorja. Seveda pa obstaja nešteto različnih receptov za raznovrstne palačinke … Preberi več

Smukavc
|

Smukavc je zelo znana idrijska oziroma cerkljanska jed. Na obeh koncih se pripravlja iz istih sestavin, razlika je le v načinu priprave. Na idrijskem smukavc pripravljajo kot juho oziroma enolončnico, na cerkljanskem pa je bolj podoben tenstanemu krompirju. Gospodinje so … Preberi več

Domače omake za čips in tortilje
|

Koruzne tortilje in koruzni čips so v zadnjem času tudi pri nas postale precej priljubljena jed oziroma prigrizek. V trgovini sicer lahko kupimo tudi nekaj različnih (p)omak, a zakaj bi jih kupovali, če pa si jih lahko z malo truda … Preberi več

Začimbe za pasulj
|

Pasulj je srbska specialiteta, ki je dobro poznana tudi v Sloveniji. Pripravljamo ga iz naslednjih sestavin: fižol (navadno beli) prekajeno meso (slanina, rebrca, klobasa) čebula česen korenček paradižnikova mezga ali paradižnikov koncentrat iz tube Seveda pa so za dober pasulj potrebne … Preberi več

1 2 3 4 12
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri