Začimbe za brstični ohrovt

Brstični ohrovt je prikupna zelenjava, v obliki malih, zelju podobnih glavic, po okusu pa je enaka svojemu velikemu bratu, listnatemu ohrovtu. Spada med kapusnice in je znan kot dober antioksidant. Če pa z njim pretiravamo, nam povzroči vetrove. Njegova Uporaba … Preberi več

Garam masala recept

Garam masala v prevodu pomeni topla mešanica. Indijska mešanica začimb je sladke arome in rahlo pikantnega okusa. Njena uporaba je široka toliko, kot je široka vaša domišlija. Vmešate jo lahko v juhe, dodate mesu, zelenjavi in omakam, odlično se poda … Preberi več

Gin Tonic recept

Pozabite na stari kozarec z ginom, tonikom, ledom in limonino rezino. Poigrajte se z tonikom, začimbami in sadjem, da boste to kultno poletno pijačo popolnoma spremenili in navdušili vse goste. Zgodovina gina in tonika se je začela v Vzhodni Indiji … Preberi več

Začimbe za sataraš

Sataraš je lahka zelenjavna jed, narejena iz paprik, paradižnika in čebule. Zelo priljubljena je v poletnem času, ker je takrat polno sveže zelenjave. Jed v originalu, sodeč po mnogih virih, izvira iz Madžarske, vendar nekateri prisegajo, da je sataraš v … Preberi več

Piščančji file v zeliščni skorjici

Piščančje meso je zelo nezahtevno za pripravo, zato se velikokrat znajde na naših krožnikih. Že samo po sebi okusno meso, pa lahko še dodatno obogatite in ravno to bomo naredili z današnjim receptom. Za pripravo piščančjega fileja v zeliščni skorijci … Preberi več

Začimbe za porovo juho

Por je po vsebnosti sestavin podoben čebuli, česnu, čemažu in drobnjaku. Ima podobno ostrino in vonj. Je zelo zdravo živilo. Vsebuje beljakovine, nekatere vitamine, železo, mangan in folno kislino. Deluje kot naravni antibiotik, znižuje holesterol in krvni tlak, ureja prebavo … Preberi več

Začimbe za ajmoht

Ajmoht – primorci mu rečejo mineštra, z drugimi besedami mu rečemo tudi obara, je gosta mesna enolončnica, kateri dodamo veliko različne zelenjave in prežgano moko. Uporabimo katero koli vrsto mesa, v obaro pa lahko zakuhamo tudi žličnike, vlivance ali testenine. … Preberi več

Krompirjev kruh

Veliko vrst kruha poznamo. Ste vedeli, da lahko naredimo tudi krompirjev kruh? Krompir bo kruhu podaljšal obstojnost in mu dal posebno noto. Za pripravo krompirjevega kruha potrebujemo naslednje pripomočke: Dva pekača velikosti 25 X 10 cm Posodo za pripravo testa … Preberi več

Korenčkov kolač

Korenje ni primerno samo za slane jedi. Zaradi svojega sladkobnega okusa je zelo primerno  tudi za pripravo sladic, predvsem biskvita. Za pripravo korenčkovega kolača potrebujemo naslednje pripomočke: Okrogel tortni pekač premera 23 cm Peki papir Strgalo za korenjne Posoda za … Preberi več

Kvašeni rogljički

Slika popolnega jutra. Sveži rogljički in skodelica vroče kave. Kupljeni rogljički so ponavadi narejeni iz listnatega testa. Mi smo jih pripravili iz kvašenega testa. Rogljički so ravno tako rahli a bolj polnega okusa in nekoliko manj mastni. Za pripravo kvašenih … Preberi več

Linške oči

Lepi, okusni in preprosti piškoti, ki vse prehitro poidejo. Polnite jih z marmelado. Če bi se radi malo poigrali, eni masi dodate še žlico ali dve kakava, drugo pa naredite po receptu in lahko boste sestavili dvobarvne piškote. Če jih … Preberi več

Govedina s kašo

Okusna jed iz govejega mesa z dodatkom prosene in / ali ajdove kaše in nekaj zelenjave. Okusi v jedi se bodo lepo prepletali in naše brbončice bodo zadovoljne. Za pripravo govedine s kašo potrebujemo naslednje pripomočke: Lonec za kašo Ponev … Preberi več

1 2 3 4 40
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri