Maroški metin čaj
|

Maroški metin čaj je zagotovo eden od  zelo prepoznavnih simbolov Maroka,  ki ga turisti vsekakor ne morejo zgrešiti. Ta čaj je Maročanom tako pomemben, kot Britancem earl gray. Pripravljajo ga ob vseh delih dneva in strežejo ob vsej hrani – … Preberi več

Ribe na žaru
|

Ko v vročih dneh ne moremo pobegniti k morju ali pa k reki, lahko vsaj delček tega prinesemo k sebi na svojem krožniku. To, da so ribe ena bolj zdravih hran, ki si jih lahko pripravimo, je že nekaj časa … Preberi več

Piščančji curry z basmati rižem
|

Piščančji curry je pikantna indijska jed, ki ima zelo samosvoj okus. Za pripravo potrebujemo – kot je za indijsko kulinariko značilno – kar precej začimb. Glavna začimba pa je seveda mešanica curry. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo currya: 1 … Preberi več

Praznik idrijskih žlikrofov
|

Praznik idrijskih žlikrofov je kulinarični festival, ki že sedmo leto zapored slavi zgodovino tradicionalne idrijske jedi, prve slovenske jedi, ki je bila na ravni Evropske unije zaščitena kot zajamčena tradicionalna posebnost! Na ta dan, idrijski žlikrofi stopijo v širok svet … Preberi več

Recenzija pekoče omake Čili čar: Bhut Jolokia
|

V tokratnem blogu objavljamo video in pisno recenzijo omake Čili čar: Bhut Jolokia, ki sta jo naredila Tomaž in David. Pred kratkim sem od podjetja Začimbe.si dobil pekočo omako proizvajalca Čili čar z imenom Bhut Jolokia. Prišel sem na idejo, da … Preberi več

Muscovado sladkor: strjevanje
|

Muscovado sladkor je trsni sladkor, ki ni rafiniran in v katerem melasa ni odstranjena. Običajno ga dobimo označenega z dvema oznakama: svetli muscovado sladkor (vsebuje nižji delež melase) in temni muscovado sladkor. Vsebuje tudi minerale na primer železo, kalcij in … Preberi več

Marinade za žar
|

Če ste že poskusili marinirano meso, potem vam je že popolnoma jasno, da je marinirano meso z žara okusnejše in mehkejše. Če pa v to še niste prepričani, pa upamo, da vas bo ta zapis premamil, da to čim prej … Preberi več

Jogurtovi prelivi za solate z začimbami
|

Solatni prelivi so pika na i pri marsikateri solati.  Zato smo tokrat pripravili manjši nabor receptov za solatne prelive, pri katerih je ena od glavnih sestavin jogurt. Njami! Solatni preliv z balzamičnim kisom in jogurtom Sestavine, ki jih potrebujemo za … Preberi več

Solatni preliv: 9 receptov najbolj priljubljenih prelivov
|

Sezona domačih solat se je že začela! Da pa solate ne bodo puste, smo pripravili 9 receptov najbolj priljubljenih solatnih prelivov. 1. Preliv z balzamičnim kisom in dijonsko gorčico Sestavine: 3 jedilne žlice dijonske gorčice 3 jedilne žlice medu sol … Preberi več

Curry (kari) listi: uporaba in recept
|

Curry ali kari listi so v hindujščini poznani pod imenom kadi patta. Gre za pogosto uporabljeno začimbo, ki jo na vzhodu dodajajo skoraj v vse jed. Pri nas je ta začimba še vedno precej neznana, zato smo se odločili, da … Preberi več

Začimbe za solate
|

Puste solate so pase. Če jim dodamo sestavine dobrega okusa, lahko enostavno solato spremenimo v fantastičen obrok. Če ste se naveličali pustih solat ali pa bi si želeli preizkusiti kaj novega, smo pripravili seznam 10 začimb za solate, zraven pa … Preberi več

Grška solata
|

Lahka in osvežilna grška solata je jed, ki si jo poleti marsikdo z veseljem privošči. Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravo grške solate: 1 kumara 4 paradižnike 1 zelena paprika 100 g feta sira 1 mala rdeča čebula 10 črnih … Preberi več

1 2 3 4 11
Facebook Iconfacebook like button

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljš nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljno uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri