Začimbe za morsko rižoto

Pod naziv morski sadeži ponavadi sodijo deli navadnih lignjev, lovke orjaških lignjev, razne školjke, repki kozic in še kaj. Školjke in lignji naj bi bili najboljši pozimi, ko je njihova sezona, nič pa ni narobe, če si jih privoščite v … Preberi več

Karibi na krožniku

Kdo si v teh dneh ne bi želel malo barv in izzivov tudi na krožniku. Popestrite si svoj jedilnik z okusnim lososom in barvito prilogo. Za pripravo Karibov na krožniku potrebujemo naslednje pripomočke: Pekač Manjšo posodo za medeni premaz Žlico … Preberi več

Jetrca in srčki v omaki

Drobovina, kakor poimenujemo med drugim tudi jetra in srčke, je nekoliko pozabljena oz. malo odrinjena jed z naših jedilnikov. Mogoče že zaradi napačnega dojemanja teh živil ali pa tudi zaradi nekoliko drugačnega okusa. Drobovina je bogata z železom – iz tega … Preberi več

Začimbe za mesno rižoto

Počasi kuhana, okusna italijanska goveja rižota. Pikantna, pomirjujoča in slastno topla za čudovit jesenski ali zimski obrok. Najbolj pogosta napaka pri kuhanju rižote je napačna izbira riža. Za rižote se priporoča uporaba Arborio riža, saj ta vsebuje veliko škroba in … Preberi več

Začimbe za rebra

Najboljše začimbe za rebra, s katerimi boste dosegli aromatične in s kosti padajoče mehke grižljaje, ni tekoča omaka ali marinada – vse kar potrebujete je domača suha mešanica iz začimb in zelišč, ki jih imate verjetno že zdaj v svoji … Preberi več

Začimbe za paello

Zaradi stoletne tradicije in številnih sestavin se lahko paella zdi zastrašujoča jed, vendar jo lahko preprosto pripravimo doma. V Valencii (rojstnem mestu paelle) se ta jed najpogosteje pripravlja doma za prijatelje in družino. Tako kot večina cenjenih tradicionalnih jedi je … Preberi več

Veganski špinačni burek

Čeprav burek ni slovenska tradicionalna jed, smo Slovenci nad njim tako navdušeni, da bi že skorajda lahko bil naš. Ker je potreba po vegetarijanskih in veganskih jedeh vedno večja, sem pripravila odličen recept za veganski špinačni burek. Morda to zveni … Preberi več

Pistacijeva strjenka (panna cotta)

Kremna italijanska sladica, pod imenom panna cotta, je ena najpreprostejših sladic, pripravljenih s samo peščico sestavin. Lahko si jo dodate v svoj večerni ali vikend repertoar, saj bo navdušila prav vse. Za pripravo pistacijeve strjenke potrebujemo naslednje pripomočke: kozico metlico … Preberi več

Hrustljavi čebulni obročki v pivskem testu

Predstavljamo vam enostaven recept za hrustljave čebulne obročke brez jajc. Ker smo si tokrat pripravili burger, smo se odločili, da bomo namesto tipične priloge – krompirčka, raje naredili okusne in hrustljave čebulne obročke. Čebulne obročke lahko pripravite kor prilogo ali … Preberi več

Polnjen sladek krompir

Jedi iz sladkega krompirja so v zadnjih letih postale zelo popularne. Za to seveda obstaja razlog: sladki krompir je hranljivo, nasitno in zelo uporabno živilo. Zaradi svoje sladkobe je uporaben tudi v sladicah, dobro pa se obnese tudi v slanih … Preberi več

Piščančja curry juha

Orientalska začimbna mešanica curry, se je že precej uveljavila v našem prostoru. Po večini jo uporabljamo za pripravo omake, ki se odlično prilega k rižu. Poznamo več vrst curry mešanice. Nekatere začimbe v mešanici so stalnica, le dodane količine vsake, … Preberi več

Zelenjavne lazanje – katere poznamo

Ste vedeli, da lazanja sploh ne prihaja iz Italije? Italijani so res bili tisti, ki so izpopolnili recepturo in ustvarili lazanjo, kot jo poznamo danes. Grki pa so bili tisti prvi, ki so ustvarili prvo formo lazanje. Beseda lasagne izhaja … Preberi več

1 2 3 4 35
Facebook Iconfacebook like buttonZačimbe.si na Instagram-u
Vaša košarica je trenutno prazna.
Brezplačna poštnina za vsa naročila katerih vrednost presega 40,00 €.
Izberite kaj iščete:

Spletna trgovina uporablja piškotke za delovanje in spremljanje obiska. Več informacij

Nastavitve piškotkov na tej spletni strani so nastavljene na "dovoli piškotke", da vam lahko omogočamo čim boljšo nakupovalno izkušnjo, ter spremljamo podatke o obisku. Z nadaljnjo uporabo spletne strani ali s klikom na "Sprejmem" gumb spodaj se strinjate z uporabo piškotkov na tej spletni strani.

Zapri