Začini svoj nakup! 🌶️ Uporabi kodo TENOFF in prihrani 10% pri črnem popru v prahu.

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zloženka s skuto

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21
zlozenka s skuto

Zloženka je vrsta peciva, kjer so poljubno zloženi sloji biskvita, piškotov ali testa in nadevi po vaših željah. 



Recept je prispevala Monika.



Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zloženka s skuto

  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21

Sestavine:

  • Pekač
  • 2 X peki papir
  • Posodo za biskvitno maso
  • Posodo za mešanje skutnega nadeva
  • Žlico
  • Nož
  • Servirni pladenj
  • 1 paket razvaljanega listnatega testa
  • Mazavo, skoraj tekočo marmelado
  • 250 g pasirane skute
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 dcl sladke smetane
  • Limonina lupinica
  • Ras el hanout začimbna mešanica
  • Cimet
  • Muscovado rjavi sladkor
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 6 žlic mleka
  • 1 čajno žličko pecilnega praška

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej specite biskvit kot za rulado.
2. Korak Pekač velikosti pečice pokrijte s peki papirjem.
3. Korak Rumenjake penasto umešajte s sladkorjem, dodajte mleko in počasi vmešajte še moko v kateri je vmešan pecilni prašek in Ras el hanout.
4. Korak Biskvit pecite 15 minut na 180 stopinj Celzija.
5. Korak Pečen biskvit ohladite in obrežite na velikost listnatega testa.
6. Korak Zmešajte skuto, maskarpone in sladko smetano z nekaj sladkorja po okusu.
7. Korak Ko dobite gladko zmes vmešajte še žlico mazave marmelade, da zmes dobi lepo barvo.
8. Korak Mi smo uporabili marmelado aronije s slivo.
9. Korak Biskvit položite na servirni pladenj. Pomažite ga z nekaj žlicami marmelade.
10. Korak Preko namažite skutni nadev. Preko skutnega nadeva pomažite še par žlic marmelade.
11. Korak Listnato testo narežite na 12 delov in specite na 220 stopinj Celzija.
12. Korak Pecite toliko časa, da se testo rjavo obarva. Okvirno okoli 5 minut.
13. Korak Pečene kose listnatega testa ohladite in položite preko skutnega nadeva.
14. Korak Po vrhu potresite z mešanico cimeta in rjavega muscovado mletega sladkorja in prerezanimi pralineji.
15. Korak Za kako uro postavite v hladilnik, da se krema strdi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno