Zloženka je vrsta peciva, kjer so poljubno zloženi sloji biskvita, piškotov ali testa in nadevi po vaših željah.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Zloženka s skuto
Čas priprave:
1 ura
Težavnost:
Št. sestavin:
21
Sestavine:
Pekač
2 X peki papir
Posodo za biskvitno maso
Posodo za mešanje skutnega nadeva
Žlico
Nož
Servirni pladenj
1 paket razvaljanega listnatega testa
Mazavo, skoraj tekočo marmelado
250 g pasirane skute
250 g maskarpone sira
2 dcl sladke smetane
Limonina lupinica
Ras el hanout začimbna mešanica
Cimet
Muscovado rjavi sladkor
6 jajc
6 žlic sladkorja
6 žlic moke
6 žlic mleka
1 čajno žličko pecilnega praška
Navodila za uporabo:
1. Korak
Najprej specite biskvit kot za rulado.
2. Korak
Pekač velikosti pečice pokrijte s peki papirjem.
3. Korak
Rumenjake penasto umešajte s sladkorjem, dodajte mleko in počasi vmešajte še moko v kateri je vmešan pecilni prašek in Ras el hanout.
4. Korak
Biskvit pecite 15 minut na 180 stopinj Celzija.
5. Korak
Pečen biskvit ohladite in obrežite na velikost listnatega testa.
6. Korak
Zmešajte skuto, maskarpone in sladko smetano z nekaj sladkorja po okusu.
7. Korak
Ko dobite gladko zmes vmešajte še žlico mazave marmelade, da zmes dobi lepo barvo.
8. Korak
Mi smo uporabili marmelado aronije s slivo.
9. Korak
Biskvit položite na servirni pladenj. Pomažite ga z nekaj žlicami marmelade.
10. Korak
Preko namažite skutni nadev. Preko skutnega nadeva pomažite še par žlic marmelade.
11. Korak
Listnato testo narežite na 12 delov in specite na 220 stopinj Celzija.
12. Korak
Pecite toliko časa, da se testo rjavo obarva. Okvirno okoli 5 minut.
13. Korak
Pečene kose listnatega testa ohladite in položite preko skutnega nadeva.
14. Korak
Po vrhu potresite z mešanico cimeta in rjavega muscovado mletega sladkorja in prerezanimi pralineji.
15. Korak
Za kako uro postavite v hladilnik, da se krema strdi.