Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zloženka s skuto

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 1 ura
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 21
zlozenka s skuto

Zloženka je vrsta peciva, kjer so poljubno zloženi sloji biskvita, piškotov ali testa in nadevi po vaših željah. 



Recept je prispevala Monika.



Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Pekač
  • 2 X peki papir
  • Posodo za biskvitno maso
  • Posodo za mešanje skutnega nadeva
  • Žlico
  • Nož
  • Servirni pladenj
  • 1 paket razvaljanega listnatega testa
  • Mazavo, skoraj tekočo marmelado
  • 250 g pasirane skute
  • 250 g maskarpone sira
  • 2 dcl sladke smetane
  • Limonina lupinica
  • Ras el hanout začimbna mešanica
  • Cimet
  • Muscovado rjavi sladkor
  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 6 žlic moke
  • 6 žlic mleka
  • 1 čajno žličko pecilnega praška
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Najprej specite biskvit kot za rulado.
2
Pekač velikosti pečice pokrijte s peki papirjem.
3
Rumenjake penasto umešajte s sladkorjem, dodajte mleko in počasi vmešajte še moko v kateri je vmešan pecilni prašek in Ras el hanout.
4
Biskvit pecite 15 minut na 180 stopinj Celzija.
5
Pečen biskvit ohladite in obrežite na velikost listnatega testa.
6
Zmešajte skuto, maskarpone in sladko smetano z nekaj sladkorja po okusu.
7
Ko dobite gladko zmes vmešajte še žlico mazave marmelade, da zmes dobi lepo barvo.
8
Mi smo uporabili marmelado aronije s slivo.
9
Biskvit položite na servirni pladenj. Pomažite ga z nekaj žlicami marmelade.
10
Preko namažite skutni nadev. Preko skutnega nadeva pomažite še par žlic marmelade.
11
Listnato testo narežite na 12 delov in specite na 220 stopinj Celzija.
12
Pecite toliko časa, da se testo rjavo obarva. Okvirno okoli 5 minut.
13
Pečene kose listnatega testa ohladite in položite preko skutnega nadeva.
14
Po vrhu potresite z mešanico cimeta in rjavega muscovado mletega sladkorja in prerezanimi pralineji.
15
Za kako uro postavite v hladilnik, da se krema strdi.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno