Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zeliščni vaflji

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
zeliscni vaflji

Vaflji, priljubljena belgijska sladica, razširjena zdaj že po celem svetu v različnih oblikah in okusih. Danes pa vam predstavljamo slano različico, ki bo popestrila vaš jedilnik. 

*za 4 osebe


Zeliščne vaflje lahko postrežemo tople ali hladne, kot prilogo ali kot samostojno jed. Predlagamo, da jih postrežete tople kot prilogo k jedem na žlico ali hladne namesto kruha s sirnim zeliščnim namazom.   


Recept je prispevala Vesna.


Pa dober tek :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zeliščni vaflji

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • plastično ali kovinsko posodo
  • aparat za vaflje
  • nož
  • metlico
  • desko
  • tehtnico
  • merilno posodo
  • plastično posodo
  • kozico
  • kuhalnico
  • zajemalko
  • 150 gramov moke
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 250 ml mleka
  • 1 veliko jajce
  • 2 žlici stopljenega masla ali kokosovega olja
  • 3 vejice sveže bazilike
  • 3 vejice peteršilja
  • olje za mazanje

Navodila za uporabo:

1. Korak

V prvem koraku operemo in na drobno nasekljamo vejice sveže bazilike in svežega peteršilja. Potem stehtamo moko v posebej posodi in vanjo vmešamo pecilni prašek. V merilni posodi nato izmerimo še 250 mililitrov mleka.

2. Korak

V naslednjem koraku v kozici stopimo dve žlici masla ali kokosovega olja in stopljenega odstavimo, da se ta malce ohladi. V veliko plastično posodo najprej ubijemo eno jajce, mu dodamo ščepec soli in ga nato dobro stepemo. Med stepanjem postopoma dodajamo stopljeno maslo ali kokosovo olje. Mešanici nato dodamo postopoma malo mleka in malo moke, da nastane enotna zmes brez grudic.

3. Korak

Na koncu le tej dodamo še sesekljana zelišča in zmes pustimo stati v hladilniku vsaj eno uro.

4. Korak

Vmes si pripravimo aparat za vaflje, ga segrejemo in dobro premažemo z oljem. Nato pred peko zmes še enkrat zmešamo in jo z zajemalko nalijemo v aparat za vaflje. Počakamo, da zagori zelena lučka na aparatu in vaflji so pečeni. Če pa bi si želeli bolj hrustljavo skorjico, pa jih pustite v pekaču še za minuto ali dve dlje.

Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno