Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zeliščna polenta

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0
zeliscna polenta

Vsi poznamo polento, če ne drugače, iz osnovne šole. Navadno jo imamo v spominu kot rahlo slano in predvsem dokaj pusto prilogo. A je ravno zaradi svojega nevtralnega okusa polenta zelo uporabna. Razen tega, da jo lahko uporabljamo tudi v sladkih jedeh, jo predvsem uporabljamo v slanih jedeh, še najbolj pa kot prilogo. Četudi jo pripravimo kot prilogo, jo lahko popestrimo z različnimi začimbami. Ta recept služi točno temu. Zeliščna polenta je okusna in prav nič pusta, zato jo lahko brez težav uživamo tudi kot samostojno jed, npr. za večerjo.

Sledite spodnjemu receptu in se prepričajte sami.


Recept je prispevala Vita.

Pa dober tek!
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zeliščna polenta

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 0

Sestavine:

Navodila za uporabo:

1. Korak Segrejte vodo. Ko voda začne vreti, dodajte polento. Z metlico jo vmešajte v vodo in kuhajte dodatnih 3-5 minut, da se polenta zgosti. Pazite, da jo redno mešate, sicer se lahko prime na dno posode.
2. Korak Ko se polenta zgosti in pokuha (naj vsaj kakšno minuto vre), dodajte olivno olje in začimbe in vse skupaj vmešajte v polento.
3. Korak Tako kuhano polento lahko ponudite kot prilogo k različnim enolončnicam, lahko jo jeste kot samostojen obrok, dodate ji lahko polpete ali omako.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno