Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Zavitek z lignji in špinačo

  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16
zavitek z lignji in spinaco

Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako - od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile skupaj, ker ne boste zlahka pozabili doživetja, v katerega se podajate, ko se lotevate tega recepta. Uživajte v pripravi! 


Rahlo ohlajen zavitek lahko postrežemo le s skledo sezonske oziroma priljubljene solate, kar bo zadostovalo za 3 osebe. Lahko pa ga postrežemo s porcijo pire krompirja, in skledo solate, potem se bodo najedle 4 osebe





Nekaj nasvetov ob pripravi zavitka z lignji in špinačo:


Lignjev nikoli ne solimo medtem ko jih pražimo, ampak ko zaključimo s praženjem. S tem preprečimo gumijast efekt.


V sezoni, ko še ni polnih vrtov, se raje poslužujmo nakupa zmrznjene zelenjave. Zmrznjena zelenjava je bila obdelana v času njene obilne sezone. Sveža zelenjava, ki jo kupimo čez zimo (ko ni sezone), pa je prepotovala mnogo kilometrov, in verjetno ni dozorela v naravi.


Lignje s špinačo lahko pojeste kot samostojno jed, brez da jo zavijete v zavitek. Zraven ravno tako ponudite pire krompir in skledo solate. Količinsko bo potem recept zadostoval za dve osebi.  



Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Zavitek z lignji in špinačo

  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 16

Sestavine:

  • nož
  • desko
  • cedilo
  • lonec
  • kuhalnico
  • pekač
  • peki papir
  • pečico
  • štedilnik
  • sezamovo olje (lahko tudi olje repice)
  • 4 stroke česna
  • 360 g lignjev
  • 600 g zmrznjene, spasirane špinače
  • pol čajne žličke začimbne mešanice Za grško solato
  • listnato testo
  • par rezin sira

Navodila za uporabo:

1. Korak Špinačo odtajamo in jo damo na cedilo, da se odvečna voda odcedi.
2. Korak Očiščene lignje narežemo na trakove in jih popražimo na olju s česnom, toliko da tekočina izpari. 
3. Korak Dodamo odcejeno špinačo in še par minut popražimo.
4. Korak Dodamo začimbno mešanico Za grško solato in po potrebi še dosolimo. 
5. Korak Dobro premešamo in ponev odstavimo z ognja, da se vsebina ohladi.
6. Korak Pripravimo listnato testo in ga obložimo s sirom. Ne pretiravamo, ker ne želimo da bi bil nadev preveč "drseč". En sloj rezin sira bo povsem dovolj.
7. Korak Na sir enakomerno porazdelimo lignje s špinačo. 
8. Korak Testo z nadevom zavijemo v zavitek.
9. Korak Zavitek položimo na pekač obložen s peki papirjem in ga damo v pečico na 200 stopinj Celzija za 45 minut.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno