Danes bomo za kosilo združili tri markantne besede: lignji, špinača, Grčija. Kar nekako nenavadno gredo v uho, kajne? Nekako jih nismo navajeni skupaj. Sedaj temu ne bo več tako - od danes naprej se vam bodo v spominu vedno pojavile skupaj, ker ne boste zlahka pozabili doživetja, v katerega se podajate, ko se lotevate tega recepta. Uživajte v pripravi!
Rahlo ohlajen zavitek lahko postrežemo le s skledo sezonske oziroma priljubljene solate, kar bo zadostovalo za 3 osebe. Lahko pa ga postrežemo s porcijo pire krompirja, in skledo solate, potem se bodo najedle 4 osebe
Nekaj nasvetov ob pripravi zavitka z lignji in špinačo:
Lignjev nikoli ne solimo medtem ko jih pražimo, ampak ko zaključimo s praženjem. S tem preprečimo gumijast efekt.
V sezoni, ko še ni polnih vrtov, se raje poslužujmo nakupa zmrznjene zelenjave. Zmrznjena zelenjava je bila obdelana v času njene obilne sezone. Sveža zelenjava, ki jo kupimo čez zimo (ko ni sezone), pa je prepotovala mnogo kilometrov, in verjetno ni dozorela v naravi.
Lignje s špinačo lahko pojeste kot samostojno jed, brez da jo zavijete v zavitek. Zraven ravno tako ponudite pire krompir in skledo solate. Količinsko bo potem recept zadostoval za dve osebi.
Recept je prispevala Monika.
Pa dober tek! :)