Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za vlaganje gob

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 30 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 19
zacimbe za vlaganje gob

Gobe so že od nekdaj prisotne v prehrani človeka. Ker pa so sezonsko živilo, so ljudje čutili potrebo, da najdejo način, kako bi lahko v teh dobrotah uživali celo leto. Začimbe, ki jih dodamo ob vlaganju, bodo gobam dvignile in obogatile naravno aroma in okus in nam s tem ponudile izvrstno kulinarično doživetje. Z začimbami pa ne smemo pretiravati, da le te ne prekrijejo okusa gob. Vložene gobe so zaželjen dodatek raznim narezkom.



Recept je prispevala Monika.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • Česen – doda značilno aromo
  • Lovor – naredi gobe lažje prebavljive
  • Šalotka – srce dobre francoske kuhinje
  • Poprova zrna – dodajo malo ostrine
  • Muškatni cvet – je zunanji ovoj muškatnega oreščka, ki doda sladko aromo
  • Piment – blagodejno vpliva na prebavo
  • Brinove jagode – spodbujajo presnovo
  • Klinčki – sprostijo stene prebavnega trakta
  • Sol
  • Žlička sladkorja, po okusu
  • Mleta paprika
  • Sveži česen
  • Sveži peteršilj
  • Suhi majaron
  • Rjavi sladkor
  • Čebula v prahu
  • Česen v prahu
  • Limonina lupinica
  • Mleti poper
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Kis za vlaganje razredčimo z vodo v razmerju 1:1. Če želimo bolj kisle gobe, potem redčimo v razmerju 1:2
2
Kisovo mešanico prevremo in ji dodamo izbrane začimbe.
3
Večina užitnih gob je primerna za vlaganje. Vlagamo manjše ali večje narezane gobe.
4
Kuhamo jih 5 minut v slani vodi, jih odcedimo in ohladimo.
5
Naložimo jih v kozarce in zalijemo s prevreto kisovo mešanico.
6
Gobe morajo biti pokrite s tekočino.
7
Kozarce z vloženimi gobami opremimo z etikato, na kateri je zabeležen datum vlaganja in vrsta vložene gobe.
8
Bolj so vložene gobe kisle, dlje trajajo.
9
Pravilno vložene gobe so uporabne tudi čez 3 leta.
10
Če tekočina v kozarcu postane motna, je to znak, da so se gobe pokvarile.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno