Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Začimbe za mesno rižoto

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 14
zacimbe za mesno rizoto

Počasi kuhana, okusna italijanska goveja rižota. Pikantna, pomirjujoča in slastno topla za čudovit jesenski ali zimski obrok.

Najbolj pogosta napaka pri kuhanju rižote je napačna izbira riža. Za rižote se priporoča uporaba Arborio riža, saj ta vsebuje veliko škroba in poskrbi za kremasto teksturo jedi.

Mesna rižota je ena naših najljubših jedi. Njena priprava je zelo preprosta, le čas zanjo potrebujemo - to je navsezadnje rižota!


 
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 500 g riža Arborio ali katerega koli drugega riža primernega za rižoto
  • 700 g govedine
  • 60 g masla
  • Žlico ali dve olivnega olja
  • 1 srednjo veliko čebulo, sesekljano
  • 1 strok česna, sesekljanega
  • 1 žlico suhe bazilike
  • 1 žlico majarona
  • 1 žlico origana
  • 1 žlico rožmarina
  • 1 žlico timijana
  • Sol in poper 
  • 2 dcl suhega belega vina
  • 1,5l goveje juhe
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Meso začinite, narežite in ga na srednji temperaturi počasi popecite v veliki ponvi. Ko meso porumeni, ga odstranite iz ponve in pustite na strani.
2
V tej isti ponvi stopite maslo in dodajte sesekljano čebulo. Ko se zlato obarva, v ponev prilijte vino in pustite, da se kuha, dokler ne izhlapi.
3
Ko vino izpari, v ponev dodajte koščke govejega mesa z oljčnim oljem, česnom, vsemi začimbami in čebulo.
4
Dodajte govejo juho in riž. Pokrijte in dušite približno eno uro ali več. Pogosto mešajte!
5
Ko riž doseže stopnjo al dente, rižoto odstavite s štedilnika in po vrhu potresite poper.
6
Lahko potresete tudi parmezan, vendar ni nujno. V vsakem primeru je rižota zelo okusna!
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno