Ko se odločimo za spremembo diete, hitro ugotovimo, da to prinaša več sprememb, kot smo pričakovali (a hkrati tudi manj, ko se zavemo, da je ogromno jedi samih po sebi veganskih). Med živili, ki jih moramo spremeniti oz. zamenjati, je tudi preliv za solato. Največkrat se poslužujemo jogurtovega preliva, ki je osvežilen in zelo preprost za pripravo. Jogurt ne pride več v poštev, zato moramo najti alternativo. Ta pa je veliko bolj preprosta, kot si predstavljate. Sledeči recept zadostuje za eno skledo solate.
Dodatne informacije
Humus je jed arabskega sveta (beseda hummus prihaja iz arabske besede za čičeriko). Pri nas ga največkrat uporabljamo kot omako ali namaz. Narejen je iz kuhane in zmečkane čičerike, olivnega olja, limoninega soka, tahinija (sezamove paste), soli in česna. Odlično se poda arabskim jedem, a je precej nevtralnega okusa, zato je tudi v Zahodnem svetu pravi hit. Kupite ga lahko v skorajda vsaki trgovini ali pa ga pripravite sami.
Članek je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)