Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem primeru jih je izjemno preprosto pripraviti in navadno ne vzamejo veliko časa za pripravo. Hkrati našemu jedilniku dodajo vlaknine, vitamine in minerale. S sledečim receptom boste pripravili preproste bučne polpete, ki bodo navdušili vsakogar. So blagega, a vseeno odličnega okusa, priprava pa vam ne bo vzela veliko časa. Primerni so za lahke večerje, tople dneve ali pa kot dodatek k enolončnicam, krompirju, ostali zelenjavi … K polpetom se prileže kakšna omaka ali namaz. Uživate jih lahko tople ali hladne, za glavni obrok ali pa za malico. Pripravite jih lahko v kuhinji na ponvi ali pa jih spečete na žaru.
Med peko pazite, da se vam polpeti ne prismodijo. Ker je masa precej mokra, boste morali vsak polpet peči 5 minut na eni in nato še 5 minut na drugi strani. Da bo to možno, morate paziti, da temperatura ni previsoka, se pravi da morate polpete peči na majhnem do srednjem ognju.
Opomba
Prehranskega kvasa ne potrebujete, vseeno pa doda posebno noto k okusu. Zaradi svoje sirne arome bodo tudi polpeti imeli malo bolj žmohten okus. Ovseno moko lahko preprosto pripravite sami. Preprosto vzemite željeno količino ovsenih kosmičev in jih zmiksajte v stoječem mešalniku ali pa v smoothie-makerju. Ne skrbite, če ostane kakšen večji košček kosmiča, v polpetu se bo namočil in ne bo moteč. Uporabite lahko tudi drugo vrsto moke, npr. navadno belo moko, polnozrnato moko, pirino moko ipd. Teksture si bodo med seboj malo različne, a ne bodo drastično vplivale na pripravo polpetov.
Recept je prispevala Vita.
Pa dober tek! :)