Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Veganski bučni polpeti

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17
veganski bucni polpeti

Bučke so eno najbolj nezahtevnih in hvaležnih živil, kar jih poznamo. So nevtralnega okusa in jih lahko zato uporabljamo v sladkih in slanih jedeh, same ali zmešane v jed, v juhah, na žaru, v sladicah, v kompotu … V vsakem primeru jih je izjemno preprosto pripraviti in navadno ne vzamejo veliko časa za pripravo. Hkrati našemu jedilniku dodajo vlaknine, vitamine in minerale. S sledečim receptom boste pripravili preproste bučne polpete, ki bodo navdušili vsakogar. So blagega, a vseeno odličnega okusa, priprava pa vam ne bo vzela veliko časa. Primerni so za lahke večerje, tople dneve ali pa kot dodatek k enolončnicam, krompirju, ostali zelenjavi … K polpetom se prileže kakšna omaka ali namaz. Uživate jih lahko tople ali hladne, za glavni obrok ali pa za malico. Pripravite jih lahko v kuhinji na ponvi ali pa jih spečete na žaru.


Med peko pazite, da se vam polpeti ne prismodijo. Ker je masa precej mokra, boste morali vsak polpet peči 5 minut na eni in nato še 5 minut na drugi strani. Da bo to možno, morate paziti, da temperatura ni previsoka, se pravi da morate polpete peči na majhnem do srednjem ognju.


Opomba
Prehranskega kvasa ne potrebujete, vseeno pa doda posebno noto k okusu. Zaradi svoje sirne arome bodo tudi polpeti imeli malo bolj žmohten okus. Ovseno moko lahko preprosto pripravite sami. Preprosto vzemite željeno količino ovsenih kosmičev in jih zmiksajte v stoječem mešalniku ali pa v smoothie-makerju. Ne skrbite, če ostane kakšen večji košček kosmiča, v polpetu se bo namočil in ne bo moteč. Uporabite lahko tudi drugo vrsto moke, npr. navadno belo moko, polnozrnato moko, pirino moko ipd. Teksture si bodo med seboj malo različne, a ne bodo drastično vplivale na pripravo polpetov.


Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Veganski bučni polpeti

  • Čas priprave: 45 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 17

Sestavine:

  • Strgalnik
  • Gaza
  • Metlica
  • Srednje velika plastična posoda
  • Rezalna deska
  • Nož
  • Ponev
  • Žlica in vilica
  • 500g zelene bučke (zucchini ali po domače cuketke)
  • 2 ščepca soli
  • ½ srednje velike čebule
  • 100 g ovsene moke (ali katere druge moke) – po potrebi dodamo še eno žlico
  • ½ žličke mlete rdeče paprike
  • ½ žličke mletega česna
  • 1 ščepec popra
  • 1 žlička prehranskega kvasa (po želji)
  • 1 žlica olivnega olja

Navodila za uporabo:

1. Korak Bučko naribamo in posujemo z dvema ščepcema soli. Premešamo in pustimo stati nekaj minut, da bučka izpusti odvečno vodo.
2. Korak Čebulo nasekljamo na majhne koščke.
3. Korak Naribane bučke odcedimo – pri tem si lahko pomagamo z gazo za sir ali cedilom.
4. Korak Bučko dodamo v skledo s čebulo.
5. Korak V manjši skledi zmešamo moko, sol in začimbe. Pri tem si pomagamo z metlico, ki pospeši enakomerno vmešavanje začimb v moko.
6. Korak Ko so začimbe enakomerno vmešane v moko, mešanico presujemo v večjo skledo z bučko in čebulo.
7. Korak Z žlico ali vilicami začnemo mešati, nato pa lahko nadaljujemo z roko. Poskrbeti moramo, da v zmesi ni več suhih grudic.
8. Korak Če se vam zdi, da je masa premokra, lahko dodate še nekaj moke.
9. Korak Na koncu dobro postrgajte maso s svojih dlani, saj je bo verjetno kar nekaj ostalo prilepljene nanje
10. Korak V ponvi na srednjem ognju segrejte žlico olivnega olja.
11. Korak Omočite si roke in v dlani vzemite petino bučne mase.
12. Korak Oblikujte polpet in ga položite v ponev.
13. Korak Ponovno si omočite roke in tako nadaljujte 5x oz. dokler vam ne zmanjka mase. Pečete lahko tudi vseh pet polpetov naenkrat, če je vaša ponev dovolj velika.

Naroči sestavine z 10% popustom:

Vrhunski BAM izdelki

Popust za izdelke iz recepta - 10%:
-0,49 €
Skupaj:
4,41 €
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno