Sestavine:
- 2 zavitka listnatega testa
- 1 žlička kurkume
- 9 žlic rjavega sladkorja
- 2 žlici vanilijevega sladkorja
- 2 zavitka rumovega sladkorja
- 2 žlici ruma
- 1,5 l sojinega mleka
- 3 vrečke vanilijevega pudinga
- Ohlajeno konzervirano tekočino stročnic (manjša konzerva)
- 600 ml sojine smetane za stepanje
Navodila za uporabo:
1
Zavitka testa razvljajte v velikost pekača in ju večkrat prebodite z vilicami, da se testo med peko ne bo napihnilo.
2
Vsako testo pecite približno 10-15 minut na 200 stopinj Celzija. Oba ohladite, enega pa razrežite na kvadrate v poljubni velikosti končne kremšnite.
3
Tekočino konzervirane stročnice stepite v sneg in ga hranite na hladnem.
4
V 0,5l mleka stresite vse tri vrečke pudinga, kurkumo, trsni sladkor, vanilijev in rumov sladkor in rum. Skuhajte, kot ponavadi skuhate puding in ga počasi ohladite ob nenehnem mešanju. Ko se puding malo ohladi mu počasi primešajte sneg.
5
Spodnji del testa položite v pekač, v katerem boste zlagali vegansko kremšnito in nanj vlijte mešanico pudinga in snega, ki ste ga pravkar naredili. Postavite v hladilnik za približno pol ure, da se vse skupaj dobro strdi.
6
Stepite sojino smetano in jo razmažite po pudingu in nanjo položite kvadratke pečenega testa. Vegansko kremšnito položite v hladilnik še za dve uri, nato pa uživajte v njenem okusu.
7
Za vse sladkosnede lahko po vrhu posujete še sladkor v prahu.