Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Veganska francoska solata

  • (1)
  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20
veganska francoska solata

Francoska solata je praznična jed, ki se je navadno poslužujemo v času Božiča, novega leta in Velike noči. Mnogim je tako pri srcu, da si jo privoščijo tudi ob navadnih dneh. Če ste se odločili za vegansko prehrano, ni razloga, da bi se odpovedali tej slastni prilogi. Veganska francoska solata je prav tako okusna kot neveganska, a vsebuje namesto navadne majoneze vegansko verzijo le-te. Priprava je preprosta, rezultat pa izjemno okusen.




Dodatne informacije
Kupite lahko zmrznjeno mešanico zelenjave za francosko solato in enostavno pokuhate to, ki je že narezana na majhne koščke. Druga možnost je, da uporabite svežo zelenjavo in jo narežete in skuhate sami. Tretja možnost, ki se vam ponuja je to, da kupite kuhano korenje in grah v steklenem kozarcu, uporabite pa svež krompir – pri tem boste morali krompir narezati in skuhati, korenje pa le narezati; ker je korenje navadno majhno (baby carrots), vam rezanje ne bo vzelo preveč časa.


Sama rada uporabljam sladek krompir namesto navadnega, kar sem naredila tudi v tem primeru. Seveda je to variacija, ki vam je ali pa vam ni všeč. Če se odločite za sladek krompir, poskrbite, da bo ta bele sorte, saj bo sicer vaša solata vsa oranžna.



Recept je prispevala Vita.


Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Veganska francoska solata

  • Čas priprave: 20 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 20

Sestavine:

  • desko za rezanje
  • nož
  • lonec za kuhanje
  • lupilec
  • večjo skledo
  • manjšo skledico
  • jedilno žlico
  • čajno žličko
  • metlico za stepanje
  • 1 skodelica korenja
  • 1 skodelica graha
  • 2/3 skodelice krompirja
  • ½ skodelice kislih kumaric
  • 4 jedilne žlice veganske majoneze
  • 1 čajna žlička gorčice (lahko uporabite tudi gorčico v prahu)
  • 1 jedilna žlica rastlinskega mleka
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • ščep popra
  • ščepec kajenskega popra
  • ščep rdeče paprike

Navodila za uporabo:

1. Korak Korenje in krompir narežemo na majhne koščke in skuhamo v vodi (zelenjavo damo v vrelo vodo in kuhamo 10 minut). Grah, če uporabimo zmrznjenega, prav tako skuhamo v vreli vodi. Medtem ko se zelenjava kuha, narežemo kumarice – prav tako na majhne koščke. 
2. Korak V manjšo skodelico damo 4 polne jedilne žlice majoneze, polno čajno žličko gorčice, mleko, limonin sok in vse začimbe. 
3. Korak Z metlico jih vse dobro premešamo med sabo. 
4. Korak Ko je zelenjava kuhana, jo odcedimo in oplaknemo s hladno vodo. Pustimo, da se ohladi, nato pa jo predevamo v veliko skledo. Čeznjo polijemo polivko za francosko solato, ki smo jo pripravili, in vse skupaj dobro premešamo.
5. Korak Skledo pokrijemo in jo postavimo v hladilnik, da se solata dobro ohladi. Dovolj bo ena ura, še bolje pa je, če jo v hladilniku pustite nekoliko dlje časa, da se okusi dobro povežejo med sabo in se solata fino zgosti. V ta namen jo navadno pripravimo večer pred slavjem.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno