Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Vanilijeva krema z granatnim jabolkom

  • (1)
  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9
vanilijeva krema z granatnim jabolkom
Ta kremasta in gladka slaščičarska krema iz granatnega jabolka je tako božanska in aromatična, da jo lahko jemo samo, kar iz sklede z žlico!


 

Pa dober tek! :)
 
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Vanilijeva krema z granatnim jabolkom

  • Čas priprave: 50 min
  • Težavnost:
  • Št. sestavin: 9

Sestavine:

  • 30g koruznega škroba
  • 80g sladkorja, razdeljene na 50g in 30g
  • 250ml mleka razdeljeniega na polovico
  • 4 veliki rumenjaki, rahlo stepeni
  • Ščepec soli
  • 2 čajni žlički ekstrakta vanilje
  • 2 žlici nesoljenega masla
  • 2 žlici sirupa iz granatnega jabolka (250 ml soka granatnega jabolka in 100g sladkorja)
  • Rdeče barvilo za živila

Navodila za uporabo:

1. Korak Najprej se lotite priprave sirupa. V manjšo posodo za omako dajte sok granatnega jabolka in sladkor. Mešajte na srednji temperaturi, da se sladkor raztopi.
2. Korak Kuhajte 20 minut in pogosto preverjajte, da sok ne bi popolnoma zavrel in se zažgal.
3. Korak Sirup, ki mora biti rahlo gost, prelijte v toplotno odporno posodo ali skledo in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
4. Korak Sedaj se lotite priprave kreme za pecivo.
5. Korak Pripravite ledeno vodno kopel tako, da pekač ali veliko posodo za mešanje do polovice napolnite z vodo in ledom; shranite za poznejšo uporabo.
6. Korak V veliki skledi zmešajte koruzni škrob s 30g sladkorja v mešalniku.
7. Korak Vmešajte polovico mleka. Nato z žično metlico vmešajte rumenjake v mešanico koruznega škroba, dokler ne dobite gladke zmesi.
8. Korak V srednje veliki ponvi s težkim dnom zmešajte preostalo mleko s 50g sladkorja in soljo. Kuhajte na srednji temperaturi in med mešanjem zavrite, da se mešanica ne zažge. Odstranite ponev z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
9. Korak Sledi temperiranje jajčne mešanice.
10. Korak Najprej v jajca enakomerno kanite majhno količino vročega mleka in ju hitro stepajte. Tako postopoma zvišamo temperaturo jajc in nekoliko ohladimo mleko.
11. Korak Približno 1/3 vroče mlečne mešanice med nenehnim stepanjem še naprej kapljajte v jajčno mešanico v skledi.
12. Korak Preostalo mlečno mešanico med nenehnim stepanjem dodajte k jajcem.
13. Korak Mešanico vrnite nazaj v posodo ter na srednjem ognju nadaljujte s kuhanjem, močno mešajte z metlico, dokler zmes ne zavre in metlica ne pusti sledi v slaščičarski kremi, kar traja približno 5 do 7 minut.
14. Korak Odstavite z ognja in precedite skozi drobno mrežasto cedilo.
15. Korak Nato vmešajte vanilijev izvleček in sirup iz granatnega jabolka.
16. Korak Barva slaščičarske kreme je potrebovala nekaj pomoči, zato smo dodali 1 kapljico rdečega gelskega jedilnega barvila.
17. Korak Ko vmešamo barvilo, dodamo maslo.
18. Korak Skledo ob občasnem mešanju prestavite v ledeno vodno kopel, dokler se slaščičarska krema ne ohladi, približno 30 minut. Med mešanjem površino slaščičarske kreme pokrijte s plastično folijo.
19. Korak Ko se ohladi, položite plastično folijo neposredno na površino, da preprečite nastanek "kože". Shranite v hladilniku, dokler je ne porabite.
20. Korak Uporabite jo v poljubni sladici, ali pa pojejte kar tako, na žlico.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno