Ta kremasta in gladka slaščičarska krema iz granatnega jabolka je tako božanska in aromatična, da jo lahko jemo samo, kar iz sklede z žlico!
Pa dober tek! :)
BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!
Vanilijeva krema z granatnim jabolkom
Čas priprave:
50 min
Težavnost:
Št. sestavin:
9
Sestavine:
30g koruznega škroba
80g sladkorja, razdeljene na 50g in 30g
250ml mleka razdeljeniega na polovico
4 veliki rumenjaki, rahlo stepeni
Ščepec soli
2 čajni žlički ekstrakta vanilje
2 žlici nesoljenega masla
2 žlici sirupa iz granatnega jabolka (250 ml soka granatnega jabolka in 100g sladkorja)
Rdeče barvilo za živila
Navodila za uporabo:
1. Korak
Najprej se lotite priprave sirupa. V manjšo posodo za omako dajte sok granatnega jabolka in sladkor. Mešajte na srednji temperaturi, da se sladkor raztopi.
2. Korak
Kuhajte 20 minut in pogosto preverjajte, da sok ne bi popolnoma zavrel in se zažgal.
3. Korak
Sirup, ki mora biti rahlo gost, prelijte v toplotno odporno posodo ali skledo in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
4. Korak
Sedaj se lotite priprave kreme za pecivo.
5. Korak
Pripravite ledeno vodno kopel tako, da pekač ali veliko posodo za mešanje do polovice napolnite z vodo in ledom; shranite za poznejšo uporabo.
6. Korak
V veliki skledi zmešajte koruzni škrob s 30g sladkorja v mešalniku.
7. Korak
Vmešajte polovico mleka. Nato z žično metlico vmešajte rumenjake v mešanico koruznega škroba, dokler ne dobite gladke zmesi.
8. Korak
V srednje veliki ponvi s težkim dnom zmešajte preostalo mleko s 50g sladkorja in soljo. Kuhajte na srednji temperaturi in med mešanjem zavrite, da se mešanica ne zažge. Odstranite ponev z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
9. Korak
Sledi temperiranje jajčne mešanice.
10. Korak
Najprej v jajca enakomerno kanite majhno količino vročega mleka in ju hitro stepajte. Tako postopoma zvišamo temperaturo jajc in nekoliko ohladimo mleko.
11. Korak
Približno 1/3 vroče mlečne mešanice med nenehnim stepanjem še naprej kapljajte v jajčno mešanico v skledi.
12. Korak
Preostalo mlečno mešanico med nenehnim stepanjem dodajte k jajcem.
13. Korak
Mešanico vrnite nazaj v posodo ter na srednjem ognju nadaljujte s kuhanjem, močno mešajte z metlico, dokler zmes ne zavre in metlica ne pusti sledi v slaščičarski kremi, kar traja približno 5 do 7 minut.
14. Korak
Odstavite z ognja in precedite skozi drobno mrežasto cedilo.
15. Korak
Nato vmešajte vanilijev izvleček in sirup iz granatnega jabolka.
16. Korak
Barva slaščičarske kreme je potrebovala nekaj pomoči, zato smo dodali 1 kapljico rdečega gelskega jedilnega barvila.
17. Korak
Ko vmešamo barvilo, dodamo maslo.
18. Korak
Skledo ob občasnem mešanju prestavite v ledeno vodno kopel, dokler se slaščičarska krema ne ohladi, približno 30 minut. Med mešanjem površino slaščičarske kreme pokrijte s plastično folijo.
19. Korak
Ko se ohladi, položite plastično folijo neposredno na površino, da preprečite nastanek "kože". Shranite v hladilniku, dokler je ne porabite.
20. Korak
Uporabite jo v poljubni sladici, ali pa pojejte kar tako, na žlico.
Za pripravo vanilijeve kreme z granatnim jabolkom potrebujemo naslednje sestavine:
30g koruznega škroba
80g sladkorja, razdeljene na 50g in 30g
250ml mleka razdeljeniega na polovico
4 veliki rumenjaki, rahlo stepeni
Ščepec soli
2 čajni žlički ekstrakta vanilje
2 žlici nesoljenega masla
2 žlici sirupa iz granatnega jabolka (250 ml soka granatnega jabolka in 100g sladkorja)
Rdeče barvilo za živila
Navodila za uporabo:
Vanilijeva krema z granatnim jabolkom se pripravi na sledeč način:
Najprej se lotite priprave sirupa. V manjšo posodo za omako dajte sok granatnega jabolka in sladkor. Mešajte na srednji temperaturi, da se sladkor raztopi.
Kuhajte 20 minut in pogosto preverjajte, da sok ne bi popolnoma zavrel in se zažgal.
Sirup, ki mora biti rahlo gost, prelijte v toplotno odporno posodo ali skledo in pustite, da se ohladi na sobni temperaturi.
Sedaj se lotite priprave kreme za pecivo.
Pripravite ledeno vodno kopel tako, da pekač ali veliko posodo za mešanje do polovice napolnite z vodo in ledom; shranite za poznejšo uporabo.
V veliki skledi zmešajte koruzni škrob s 30g sladkorja v mešalniku.
Vmešajte polovico mleka. Nato z žično metlico vmešajte rumenjake v mešanico koruznega škroba, dokler ne dobite gladke zmesi.
V srednje veliki ponvi s težkim dnom zmešajte preostalo mleko s 50g sladkorja in soljo. Kuhajte na srednji temperaturi in med mešanjem zavrite, da se mešanica ne zažge. Odstranite ponev z ognja in pustite, da se nekoliko ohladi.
Sledi temperiranje jajčne mešanice.
Najprej v jajca enakomerno kanite majhno količino vročega mleka in ju hitro stepajte. Tako postopoma zvišamo temperaturo jajc in nekoliko ohladimo mleko.
Približno 1/3 vroče mlečne mešanice med nenehnim stepanjem še naprej kapljajte v jajčno mešanico v skledi.
Preostalo mlečno mešanico med nenehnim stepanjem dodajte k jajcem.
Mešanico vrnite nazaj v posodo ter na srednjem ognju nadaljujte s kuhanjem, močno mešajte z metlico, dokler zmes ne zavre in metlica ne pusti sledi v slaščičarski kremi, kar traja približno 5 do 7 minut.
Odstavite z ognja in precedite skozi drobno mrežasto cedilo.
Nato vmešajte vanilijev izvleček in sirup iz granatnega jabolka.
Barva slaščičarske kreme je potrebovala nekaj pomoči, zato smo dodali 1 kapljico rdečega gelskega jedilnega barvila.
Ko vmešamo barvilo, dodamo maslo.
Skledo ob občasnem mešanju prestavite v ledeno vodno kopel, dokler se slaščičarska krema ne ohladi, približno 30 minut. Med mešanjem površino slaščičarske kreme pokrijte s plastično folijo.
Ko se ohladi, položite plastično folijo neposredno na površino, da preprečite nastanek "kože". Shranite v hladilniku, dokler je ne porabite.
Uporabite jo v poljubni sladici, ali pa pojejte kar tako, na žlico.