Izkoristi popust dobrodošlice. Vpiši kodo WELCOME in svoje naročilo znižaj za 10%. 😎

Kategorije

Za gurmane

Predlogi iskanja

Urnebes

  • rating
  • rating
  • rating
  • rating
  • (1)
  • Čas priprave: 15 min
  • Težavnost:
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
    • difficulty
  • Št. sestavin: 6
urnebes

Urnebes je vrsta solate (bolje rečeno namaz), ki je značilna za srbsko kuhinjo. Narejena je iz pekoče paprike, mladega sira, z dodatkom soli in drugih začimb po okusu. V južni Srbiji, od koder naj bi izvirala, je narejena iz drobno narezane rdeče pečene paprike, z dodatkom sušene pekoče mlete paprike. Paprika ji da značilno rdečo barvo. Odvisno od vrste in količine uporabljene paprike, je urnebes solata rahlo do zelo pekoča. Po navadi jo servirajo kot prilogo k jedem z žara . Doda se ji lahko tudi česen (stvar okusa).



Pa dober tek!


BAM spices smo ustvarili z željo po tem, da vam ponudimo začimbne mešanice vrhunske kvalitete. Vaše slane in sladke jedi naj od zdaj naprej dišijo po prefinjenih okusih začimb. Postanite mojster ali mojstrica ustvarjanja vrhunskih obrokov!

Sestavine:

  • 250 g mladega sira (lahko tudi nepasirano skuto dobro odcejeno)
  • 1- 2 rdeče pečene podolgovate paprike (lahko so pekoče ali sladke)
  • 2 feferona (čilija) lahko pečena ali sveža (drobno nasekljana); če jih nimamo pri roki, pa si želimo pekoč okus, lahko dodamo noževo konico kajenskega popra, kajenskega čilija s17 ali poljuben drug čili.
  • čajna žlička suhe pekoče mlete paprike (lahko je grobo mleta)
  • 2 stroka drobno nasekljanega česna ali mleti česen.
  • olje po potrebi
Tiktok mojacokolada

Navodila za uporabo:

1
Sir položimo v primerno posodo, da lahko nato dobro vse sestavine premešamo. Papriko lahko spečemo v ponvi z malo olja, ko se pečena paprika ohladi jo olupimo in nasekljamo ravno tako feferon/čili. Česen tudi drobno nasekljamo. 
2
Vse te sestavine dodamo siru/skuti, solimo po okusu, dodamo še suho mleto papriko ter dobro vse premešamo, če je potrebno dodamo lahko tudi malo olja. Lahko se doda tudi peteršilj ali kakšna druga začimba, vse je stvar okusa.
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima

Že poznaš naš YouTube kanal?

Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno